sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Kymijoen kuohuja

Aurinko pilkahteli pilviverhon takaa lupaavasti ja nappasin kameran kainalooni kun lähdettiin pikkukoiruutta ulkoiluttamaan. Tarkoitukseni oli toteuttaa erään ihanan lukijan toive Langinkosken maisemien kuvaamisesta ja tulihan niitä kuvia napsittuakin. Pilvet mokomat eivät vaan suostuneet väistymään auringon tieltä ja sää oli samaan aikaan kirkas ja hämärä. En edes tiedä miten se on mahdollista ja todennäköisesti ainoa hämärä olin minä itse, kun rantalepikossa mennä rymistelin ;) Kuvaajan taitoja olisi joka tapauksessa vaadittu ja tulipahan siinä turhautuneena tehtyä päätös kuvauskurssille osallistumisestakin. Nähtäväksi jää, milloin sellaiselle ehdin...

Jäätiin hetkeksi kuuntelemaan ja katselemaan kosken kuohuntaa keisarillisen kalamajan (lisätietoa täältä) edustalla olevalta töyräältä. Kun meri on jäässä, enkä voi "meditoitua" aaltojen katselemisesta ja kuuntelemisesta, toimivat Kymijoen lukuisat koskipaikat hyvinä korvikkeina. Virtaavan veden voimaa ei voi muuta kuin hämmästellä ja toivoin saavani edes pienen hitusen tuosta voimasta, jotta selviän voittajana tästä rankasta opiskelujaksosta. Jos näille nurkille joskus eksytte, niin voin lämpimästi suositella kävely- ja kuvauskierrosta Langinkosken upeissa maisemissa.Kosken kuohuista suuntasimme, emme tähän pikkuruiseen kappeliin, vaan jokisuistoa pitkin kohti meren rantaa.
Vetiseltä näyttää tässäkin venesatamassa, joten melkoisella vauhdilla taidetaan olla menossa kohti kevättä. Vauhti kiihtyy myös opiskelurintamalla ja haasteet sen myötä, mutta onneksi on tällaiset terapeuttiset maastot ja maisemat lähellä. Pää kylmänä ja sydän lämpimänä kohti alkavaa viikkoa! :)

PS. Lämmin tervetulotoivotus uusille lukijoille! Toivottavasti viihdytte tuulien ja tyrskyjen parissa.


10 kommenttia:

 1. Anonyymi9/2/14 20:10

  Kiitos toiveeni toteuttamisesta <3
  -J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo oli minun puolellani ♥ Toivottavasti tykkäät. Lisää luvassa kunhan säät suosivat harrastelijakuvaajaa :)

   Poista
 2. Ah,että on kauniita nuo lumiset jääveistokset koskessa,ihan sydän pakahtuu katsellessa noita kuvia,kyllä luonto osaa tehdä talvellakin hienoja teoksia :D.Täällä on vettä jäällä ja roiskui kummasti auton ikkunaan,kun ajeltiin,voi olla jotta ei kauan aikaa ajella jäällä :(...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luontoäiti osaa luoda todella kauniita asioita :) Hui, kuulostaa pelottavalta. Minä tosin olen melkoinen arkajalka, enkä uskaltaudu meren jäälle kuin harvoissa ja valituissa paikoissa. Parempi onkin kun ei ole tietoa missä kaikkialla on virtauksia, jotka syövät jäätä salakavalasti altapäin. Tämä talvi oli superlyhyt......tai voihan se vielä jatkua pitkäänkin. Toivottavasti ei kuitenkaan, sillä kevättä jo kovasti täällä odotellaan :)

   Poista
 3. Kyllä viihdyin.
  Siellä Kymijoella onkin kaunista.
  Upeita kuvia.
  Hyvää uutta viikkoa :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Seijastiina! Mukavaa viikkoa myös sinulle :)

  VastaaPoista
 5. Kaunista ja keväisen tuntuista! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Kivaa viikkoa sinulle myös :)

   Poista
 6. Hienoja kuvia! Talvista Langinkoskea en olekaan nähnyt, joten kiva oli sitä katsella.
  Tsemppiä koitoksiin! Terttu

  VastaaPoista