lauantai 22. helmikuuta 2014

Kevättä kohti

Rakastan kaikkia vuodenaikoja, mutta kuten kaikki lukijani jo tietävät, minulle rakkain on ehdottomasti kesä. Jokainen vuodenaika on omalla tavallaan kaunis ja jokaisessa on ne omat hyvät ja huonot puolensa. Jos on aurinkoinen pakkaspäivä ja mikäli maa on vielä peittynyt valkoiseen lumeen, on minun täysin mahdotonta pysytellä sisätiloissa. Silloin on ihan pakko päästä ulkoiluttamaan niin itseään, koiraa kuin kameraakin. Syksyn pimenevissä illoissa sekä ruska-ajan väriloistossa on ihan omat hienot tunnelmansa. Syksyisin saa vetäistä vaelluskengät jalkaan, pukea tuulenpitävää ja lämmintä ylle ja nauttia raikkaista tuulista, seurata muuttolintujen lähtöä, käydä sienimetsällä ja tunnelmoida kynttilöiden valossa. Keväällä hienointa on lisääntyvä päivänvalo, vihreys, vehreys, lintujen laulu, jäiden lähtö! Minusta tuntuu joka kevät kuin syntyisin itsekin uudelleen. Venettä laitellaan innolla laskukuntoon ja suunnitellaan tulevia viikonloppu- ja lomareissuja. Ensimmäinen saariretki on aina yhtä odotettu tapahtuma ja ilo on ylimmillään kun saan irrottaa köydet laiturista. Kesän lempeät tuulet, lämpö, aurinko, sininen taivas ja meri. Ei, kesää ei todellakaan voita mikään.

Venemessut olivat tervetullut piristysruiske näiden loputtomalta tuntuneiden harmaiden ja sateisten talvipäivien keskellä. Messujen innoittamana selailin viime vuoden kuvakansioita ja löysin muutamia kuvia, joista tuli paitsi tosi hyvä fiilis, myös entistä suurempi into päästä herättelemään paattia talviuniltaan.

Aloitetaan syksyn tuulista, tyrskyistä ja väreistä kotivesillä.....

Sitten kesän tunnelmiin Saimaan sineen....


....josta palataan kevään ensimmäisiin saariretkiin takaisin kotivesille.


Harmaan helmikuun viimeinen viikko edessä ja sitten onkin vuorossa jo kevään ensimmäinen kuukausi, jipii! Nyt saunan lämpöön haaveilemaan kevätauringosta ja jäiden lähdöstä.


12 kommenttia:

 1. Upea kuvasarja!
  Vuoden aikojen kierto kuuluu elämään. Kohta todellakin on kevät, ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Pirjo! :) Itse olisin henk.koht. toivonut että talvi olisi ollut oikea talvi, eikä tällainen sumuinen, harmaa ja vetinen, mutta näillä mennään mitä on annettu ja onneksi kohta todellakin koittaa kevät! =D Nautin jokaisesta opiskelulta liikenevästä hetkestä ihan täysillä :) Nimimerkki: Saareen heti kun jäät lähtevät ;)

   Poista
 2. Huikea kuvasarja! meri on niin kaunis kaikkina aikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Mieheni epäili että olen muokannut noita kahta ensimmäistä kevätkuvaa, mutta enpä ole. En ymmärrä miten meri niin turkoosilta niissä näyttääkään, liekö auringonvalo ja kameran asetukset yhdessä vaikuttaneet? En tosiaan tiedä. Enkä ole koskaan noiden kuvien ottamisen jälkeen saanut tallennettua tuollaisia värisävyjä :)

   Poista
 3. Voi miten ihania kuvia, kummasti piristi täälläkin ja kesää odotetaan entistä innokkaampana. Kesä on minustakin ehdottomasti parasta aikaa, mutta pidän myös paljon keväästä. Siitä kun luonto herää henkiin ja kaikki (koko kesä) on vielä edessä. Syksyllä tulee pieni haikeus aina varsinkin kun nostetaan venen vesiltä, että nyt se on ohi =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka! Kevät ja kesä, siinä ne parhaimmat. Syksyllä se haikeus hiipii mieleen ja minulla tämä "syysahdistus" (hieman liian voimakas sana) on tullut veneen hankinnan myötä :) Onneksi tykkään talvestakin, tosin en tällaisesta harmaasta, sateisesta ja kuraisesta. Ihanaa että nyt ollaan jo selvästi voiton puolella =D

   Poista
 4. Hienosti kirjoitettu kesästä ja keväästä. Varmasti veneilijä kokee vuodenaikojen vaihtelut emotionaalisesti voimakkaammin. Keväällä on niin paljon odotusta ilmassa ja kesästä otetaan kaikki mahdollinen irti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marko! :) Näin se juuri on ja varsinkin kun meillä kesä on suhteellisen lyhyt, niin sen merkitys korostuu entisestään. Kohta aletaan elämään niitä suurten odotusten aikoja :)

   Poista
 5. Niin ihania kuvia . etten oikein kestä katsoa! Minusta on vuosi vuodelta vaikeampaa odottaa kesää ja sitä että pääsen noiden maisemien keskelle. Täytyisi varmaan tosissaan alkaa etsiä tästäkin meneillään olevasta ajasta omat hohdokkaat hetkensä. Toki niitä helposti löytyy kun aurinko suvaitsee tulla esiin. Mutta meillä on koko helmikuu ollut poikkeuksellisen lämmintä, melkein plussa puolella ja se tekee keleistä harmaat. Tosi harmaat.Samanlaista on tainnut olla joka puolella Suomen maata. Nytkin melkein vettä satelee ja on TOSI HARMAATA. Kaipaan värejä! Siis vielä kerran, kiitos tuosta pläjäyksestä!

  VastaaPoista
 6. Tämä "talvi" on ollut todella harmaa ja synkkä. Tammikuussa paistoi viimeksi aurinko (muistaakseni kaksi kokonaista päivää) ja silloin otin mm. tuon bannerissa olevan kuvan Katariinan meripuistosta. Minä rakastan ihan oikeasti kaikkia vuodenaikojamme, mutta se tarkoittaa sitä, että esim. talvella on lunta ja pakkasta. Tämä jatkuva harmaus on todella tylsää ja masentavaa. Kolme kertaa ehdimme lumikenkäillä jäällä, mutta metsässä emme kertaakaan, sillä lunta ei satanut riittävästi. Värejä ja varsinkin sitä armasta aurinkoa kaipaan ihan valtavasti. Voi miten täysin ymmärrän sinun kesän kaipuutasi. Jaan sen tunteen kanssasi 100%:sti. Ihana kuulla että tykkäsit tästä värikylläisestä pläjäyksestä! Laitoin vartavasten ne kaikista värikkäimmät kuvat, mitä vaan onnistuin löytämään kuva-arkistoistani. Toiveissa nyt aurinkoa ja aikainen kevät, jotta voitaisiin heittää hyvästit tälle harmaudelle ja kurakeleille :) ps. päivittäinen tassupyykki tympii vähintään yhtä paljon koiruutta kuin emäntääkin ;)

  VastaaPoista
 7. Kuvia katsellessa valtasi iloinen, huokailevan odottava tunne kesästä :-). Uutisissa kerrotiin että siitepölyaika on alkanut ja muuttolintuja saapunut Suomeen. Riemullista :-). Ihania kuvia :-). Jatkan huokailemista ja toivotan iloista kevään alkua :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ihanasta kommentistasi! :) Nyt osaamme ihan erityisen paljon nauttia valon lisääntymisestä ja kevään merkeistä tämän harvinaisen harmaan ja synkän talven jälkeen. Iloista ja aurinkoista kevään alkua myös sinulle! :)

   Poista