perjantai 3. tammikuuta 2014

Koiramaista viisautta

Saimme tänne kaakonkulmallekin tänään kevyen lumipeitteen, mutta lämpötilan ollessa nyt plussan puolella, jäänee ilo lyhyeksi. Pikkukoiruus riemuitsi kuitenkin tänään päivällä takapihan lumisuudesta ihan täysillä, saamalla mm. parit juoksuhepulit ja kierimällä lumessa monet kerrat. Hymyillessäni koiran hauskanpidolle ja laitellessani linnuille lisää nokittavaa, tajusin, että siinähän se taito iloon ja onneen juuri piilee. On tartuttava hetkeen, on iloittava ja riemuittava aina kun mahdollisuus eteen tulee. On myös osattava nähdä ne eteemme heitetyt ilon ja onnen aiheet!
Koirathan tunnetusti ovat mestareita elämään hetkessä, eikä edesmennyt lapinkoiramme Oula ollut poikkeus. Positiivisempaa koirapersoonaa en usko enää koskaan tapaavani. Muistan kun Oula jaksoi melkein sen hengen vieneen leikkauksen jälkeen ensimmäisen kerran nousta jaloilleen, kuinka se horjuen askel askeleelta lähti etenemään, ei kohti ulko-ovea, vaan jääkaappia! Itkin ja nauroin vuorotellen ja soitin eläinlääkärille, että kyllä tämä sisupussi henkiin taitaa jäädä :) Se ei koskaan valittanut kipujaan, mutta heti kun ne hellittivät, se iloitsi ja nautti elämästään ihan täysillä! Vaikka me ihmiset olemmekin tämän maapallon viisaimpia olentoja, tai niin me ainakin uskomme, niin minun mielestäni voimme oppia paljon koiralta, tuolta ihmisen parhaalta ystävältä.

Tässä huumorilla höystettyjä koiramaisia viisauksia, jotka kannattaa aina silloin tällöin palauttaa mieleen. Kuvissa kukas muukaan kuin sydämeeni ikuisesti asumaan asettunut Oula 

Juokse ja hypi sydämesi kyllyydestä - kaikki eivät voi sitä tehdä.

Suhtaudu elämään uteliaan kiinnostuneeesti.

Jos seuraat maailmaa sivusta, se kulkee ohitsesi.


Myönteinen asenne kannattaa aina, vaikka se saattaa ärsyttää monia.

Huumorintaju on järjen ilakointia.

Rakasta vihollisiasi.................se raivostuttaa heitä takuulla


Ole valppaana jos olet yksin matkoilla.

Turha kadehtia mitään aidan toisella puolella.

On ikävä juttu jos elämässä ei ole yhtään liikkumavaraa.


Kun kaikki ovat sinua vastaan, olet menossa väärään suuntaan.

Se onnea niittää, jolla sisua riittää.

Kun hosuu ja häärää, siitä syntyy susia.


Muista aina varata aikatauluusi tilaa kunnon nokosille.

Oletko milloinkaan pysähtynyt ajattelemaan - ja unohtanut sitten jatkaa?

Kaikki yleistykset ovat pahasta.

Tähän loppuun vielä kuvasarja Oulan mielipuuhasta, lumessa kierimisestä, kera viimeisten viisauksien:

Hymy avaa ovia.


Mahdollisuuksiin kannattaa aina tarttua.


Kutinan ankaruus on kääntäen verrannollinen kykyyni ylettyä raapimaan sitä.


Useimmat ongelmat ovat omaa syytämme - niuhottaminen vain pahentaa asioita.


Asioita on joskus hyvä katsella monelta eri kantilta.


Jos tuijotat tarpeeksi kauan, saat lopulta mitä haluat. Ja voitte uskoa, että Oula osasi sen taidon ;)


Lumista tai lumetonta, mutta leppoisaa loppiaista toivotellen
Ansku & viisas koiruus

23 kommenttia:

 1. Ihania, koiramaisia viisauksia meille jokaiselle. Näistä pitää ottaa oppia. Hymy avaa ovia! Kiitos, Ansku-ihanainen. Valoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Tuulia! Huumoria ja heittäytymistä, kumpaakaan ei koskaan ole elämässä liikaa ;) Valoa ja iloa sinunkin viikonloppuusi ♥

   Poista
 2. Jos ystävämme pettävät, jos puhelin ei soi eikä postinkantaja pysähdy ovellemme, koira pukkaa polveamme ja sanoo hymyillen: "Mitäs tuosta. Sitä enemmänhän meillä on yhteistä aikaa. Lähdetään lenkille. Kerrassaan hieno päivä!" (P.Brown) ♥

  VastaaPoista
 3. Viisaita sanoja ja mahtavat kuvat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat ovat viisaita ;) Kiitos Sussi! :)

   Poista
 4. Aivan ihania kuvia ja viisauksia! Olet onnekas kun sinulla on ollut noin nätti ja viisas koira <3! Juuri tänään tulee tasan kaksi vuotta kun joudin viemään meidän koiran viimeiselle matkalle. Ikävä ei meinaa hellittää millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista sanoistasi Katinka! Voi ei! Halaisin sinua juuri nyt jos voisin ♥ Uskon että meitä ei auta muu kuin aika tässäkin asiassa. Niinhän sitä sanotaan että suru helpottaa, ikävä jää. Onneksi meillä on paljon ihania muistoja näistä hienoista kavereistamme ja ne pysyvät sydämissämme ikuisesti.

   Poista
 5. Aivan ihania koirakuvia. Ensimmäinen kuva ja teksti sopii nappiinsa yhteen. Valloittava hymy :-).

  Uusi vuosi, uudet kujeet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viherrys! :) Oula oli valloittava persoona muutenkin ja tuota hymyä harva pystyi vastustamaan ;)
   Hyvää alkanutta vuotta sinulle! Kevät lähenee ja valon määrä lisääntyy, ihanaa!! :)

   Poista
 6. Voi ihanuus! Täällä istun hymyssä suin, kun näen tämän ihanan kaverin. Se näyttää niin hyväntuuliselta. Koirissa piilee kyllä paljon elämänviisautta. Hyvää loppiaista myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että Oula sai hymyn huulillesi. Se oli aina tosi iloinen ja hyväntuulinen :)

   Poista
 7. Oula <3 <3 Kyllä koirat ovat niin ihania. Minunkin sydämessäni on kaksi ihanaa koiraenkeliä, joita en ikinä unohda. Meillä oli nyt viikonloppuna kahtena yönä rakas hoitokoira hoidossa, ihana novascotiannoutaja-mussukka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Koirissa vaan on sitä jotain ♥ Oi, teillä on ollut tolleri siellä touhuamassa, tunnen pari sellaista ja ovat kyllä valloittavia pakkauksia :)

   Poista
 8. Oi, kiitos ihanista Oulan viisauksista!
  Nyt on aamulla, herätessä vaivannut, väsymys poissa ja mieli paljon kepeämpänä on mukava mennä töihin iltavuoroon. Hymyä ja mielen kutittavia ilon pisaroita riitti viisaiden sanojen äärellä.
  Tätä lausetta on pakko lainata: "Kutinan ankaruus on kääntäen verrannollinen kykyyni ylettyä raapimaan sitä."
  Sade runtelee ikkunaa, mutta luvassa on pakkasta ja aurinkoa!
  Kaikkea hyvää vuoden ensimmäisten päivien keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ihanainen ♥ Kauniit ja kannustavat sanasi uppoavat syvälle sydämeen ja lämmittävät mieltä pitkään!
   Voi kuinka kaipaankaan jo aurinkoa kirkastamaan päiviämme. Voimia ja valoa myös sinun viikkoosi!

   Poista
 9. Voi,miten viisaita ja virkistäviä ajatuksia. Ja niin totta. Hetkissä,pienissäkin,piilee suurin onni ja valo. Hännänheilutus valkoiselta paimenkoirulaiselta ja hyvän toivotus itseltäni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ihanasta kommentistasi! Ei muuta kuin pikkuisen pilkettä silmäkulmaan ja ilon pisaroita etsimään. Aamu-uniselta pikkukoiruudelta ei taida vielä hännänheilutusta irrota ;) Minulta lämpöisiä ajatuksia sinulle :)

   Poista
 10. Voi mikä ihana koiruus.Ihmisen ja koiran suhde on luja ystävyys ja mikä parahinta,eläin on ihmisen paras ystävä.Tuo kaikki ihana riimitys ja joka sana on totta♥,viisaat koirat ovatkin jaloja eläimiä ja koirat tai eläimet yleensä ovat viisaampia kuin ihmiset:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kovasti! ♥ Olet ihan oikeassa ja meidän ihmisten on joskus ihan hyvä ottaa oppia viisailta eläimiltä :) Oula oli ns. elämäni koira! Koira, jonka kanssa meillä oli aina tosi hauskaa ja molemminpuolinen luottamus oli täydet 100 %. Tulen kaipaamaan tätä huippuhyvää kaveria ja perheenjäsentä vielä pitkään, mutta olen kiitollinen ja iloinen hienoista muistoista ja yhteisistä, lähes 12 vuodesta :)

   Poista
  2. Heiii, olenpas minä sokea!! Sinähän olet hypännyt lukijoideni pieneen, mutta sitäkin ihanampaan joukkoon. Tervetuloa Tansku ♥ Toivon kovasti, että viihdyt juttujeni ja kuvieni parissa :)

   Poista