keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Hitaasti hyvä tulee

Pitäisi keskittyä lukemaan kokeisiin eikä antaa kuumeisissa aivoissa pyörivien ajatusten viedä mennessään. Johan tässä noin 1,5 kuukautta sain terveenä ollakin. Pari luokkakaveria on samassa jamassa, sekä nuorempi tyttärenikin, mutta toivotaan ettei tämä pöpö ole yhtä sitkeä kuin se marraskuinen, meikäläistäkin lähes viisi viikkoa kiusannut tapaus! Opiskelun ehdottomasti raskain jakso on nimittäin juuri alkanut ja meidän olisi jaksettava ahertaa täydellä teholla kesäkuun puoliväliin saakka. Huhhelisheijaa ja haasteita riittää! :)

Tänään aamupäivällä paistoi aurinko upeasti, mutta pilviä alkoi kerääntymään taivaalle iltapäivällä ja nyt jo muutaman tunnin ajan on sadellut lunta ihan hiljalleen. Seurailin koulusta tullessani pikkutirppojen ruokailua takapihamme lintulaudalla ja omat ajatukseni ovat pyrähdelleet suuntaan jos toiseenkin, kuten nuo pikkulinnut konsanaan. Nähtäväksi jää, johtavatko nämä ajatukseni koskaan yhtikäs mihinkään. Toivottavasti.

Taitaisin itsekin tarvita jäähdyttävän ja ajatuksiani sopivasti pehmentävän lumikruunun päähäni....


 ...auringossa kauniisti kimaltelevan lumikuorrutteen alla kivetkin näyttävät pyöreämmiltä ja pehmeämmiltä.


Minulle käy aika useinkin niin, että joku asia voi tuntua ensin lähestulkoon mahdottomalta, mutta kun annan ajatuksen rauhassa muhia ja asettua ns. oikeisiin mittasuhteisiin, niin oikea ratkaisu löytyy ja onpa joskus käynyt niinkin, että asiat ovat järjestyneet kuin ihan itsestään. Ei ole tarvinnut tehdä yhtään mitään muuta, kuin antaa vain ajan kulua. Temperamenttiselle ihmiselle on muutenkin hyväksi aina ensin rauhoittua ja vasta sitten reagoida, muuten voi tulla ns. ylilyöntejä ;)
Onhan toki tilanteita, joissa pitää reagoida nopeasti, mutta aina kun vaan on mahdollista, pyrin sulattelemaan asioita ensin kaikessa rauhassa. Varsinkin tärkeiden ja suurien päätösten kohdalla olen todennut sen todella toimivan. Juuri nyt on minun erään tietyn asian suhteen varsinkin pidettävä pää kylmänä ja odotettava mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
   
Tulevaa viikonloppua odottelen myös ihan rauhassa, mutta toiveikkaana flunssasta toipumisen suhteen, että pääsisin ulkoilemaan ja nauttimaan talvisista pakkaspäivistä ja ehkä auringostakin.Nyt jatkan köhimistä ja niistämistä sekä itseni lääkitsemistä. Viikonloppuna saareen, jos kuume laskee ja jää kestää. Leppoisaa loppuviikkoa murut!


12 kommenttia:

 1. Voisin lähteä Hillen kaa saareen, jos sää sallii :) Jää kestää kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva juttu!! Otetaan polttopuita mukaan ja hyvät eväät. Mennää rillaamaan Pitkäsaareen tai ainaki tulille lämmittelemään :) Uskon kans et jää kestää, mut toivottavasti kestää mun kuntokin ;)

   Poista
 2. Ihana kuva tuo viimeinen, mitkä värit ja mikä rauha! Täällä yksi lyhytjännitteinen ilmoittautuu myös tuohon joukkoon, että isojen päätösten edessä kannattaa ensin rauhoittua ja antaa asioiden muhia, jotta ei tule ylilyöntejä. Vuosien saatossa opittua ;-) Pikaista paranemista ja hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, oppia ikä kaikki! :) Kiitos sinulle kovasti. Koitan positiivisella asenteella ja levolla edesauttaa omalta osaltani pikaista paranemisprosessia.

   Poista
 3. Paranemisia ,että viikonloppuna pääset saareen ja jäälle.
  Ihanat kuvat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seijastiina ♥ Jäin tänään kotiin lepäämään ja lukemaan tenttiin, onhan torstai toivoa täynnä :) Huomenna särkylääkettä naamariin ja koittamaan, josko saisi tenttipaperiin rustattua jotain järkevää.

   Poista
 4. Voi, miten kauniit talvikuvat! Paranemisia ja jaksamista! Toivottavasti flunssa helpottaa, että pääset viikonloppuna saareen. Sieltä saa puhtia arkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti Tuulia! Jaksamisen kanssa on vähän niin ja näin. Huomenna raahaudun kouluun ja koitan saada tentin hyväksytysti läpi. Vaikea lukea ja omaksua asioita kun pää on ihan tukossa. Toivottavasti vointi tästä kohenee. Saareen tuskin päästään kun mieskin jo kuuluu köhivän. Puhdit on näillä näkyvin revittävä jostain muualta ;) Ihanaa viikonloppua sinulle! :)

   Poista
 5. Olipa arvoituksellinen postaus =). Nyt jään ihan uteliaana odottamaan, että mitä tuleman pitää =D. Kerrassaan upeita kuvia jälleen, ihan niissä silmä lepäsi. Viimeinen kuva oli ehdoton suosikkini. Olenko muistanut kehua, että tuo blogin yläbannerin kuva on kerrassaan upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Katinka, olet ihana! ♥ Ensin ajattelin etten voi kirjoittaa mitä kaikkea ajatuksissani on jo jonkin aikaa olosuhteiden pakosta pyörinyt, kun suurin osa pitää sisällään kaikkea muuta kuin mukavia asioita. Sitten ajattelin, että eihän kukaan edes lue niin tarkkaan näitä minun höpinöitä, mutta silti varmuuden vuoksi kirjoitin todella ympäripyöreästi ;) Palaan toivottavasti näihin minun ajatuksiin vielä myöhemmin ja toivottavasti varsinkin niihin hyviin, positiivisiin asioihin ja suunnitelmiin! Hih, pikkumies siellä niin valppaana vahtina "meidän oman aallonmurtajan ja kotisataman" loiston juurella ;) Kiitos toistamiseen! Kuva on otettu Katariinan meripuiston kalliolta, paikasta, missä olen istunut lukuisat kerrat, niin nauttimassa maisemasta, ottamassa aurinkoa, kuin yleensäkin vaan fiilistelemässä ja monesti myös ns. lataamassa akkuja. Siellä on pohdittu syntyjä syviä ja itketty sekä naurettu. Minulle tuttu ja tärkeä paikka.

   Poista
 6. Voi harmi sentään tuon sairastelun kanssa. Joskus sitä jää ihme kierre päälle, että vain vaivoin pysyy terveenä hetkisen, kunnes taas uusi tauti iskee, vai liekö vanha koskaan kunnolla lähtenytkään alta pois. Itselläni on myös monta tällaista talvikautta ollut ja silloin enää vain olen odottanut auringon ja lämmön saapumista paraneminen tähtäimessä. Nyt jostain syystä olen ollut poikkeuksellisen terve useimpiin muihin vuosiin verrattuna. Olen yrittänyt miettiä, että onko jotain syytä henkisellä puolella tai ravinnossa, mikä sen aiheuttaisi, mutta enpä tiedä... Toivottavasti jaksat tsempata kokeisiin!!

  Katinka vei sanat suustani. Käsittämättömän kaunis kuva tuossa yläbannerissa. Sitä jää oikein tuijottamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on onneksi jo vähän parempi olo tänään, mutta mies on nyt vuorostaan sängynpohjalla :( Olen todella harvoin sairastellut tähänastisen elämäni aikana, mutta nyt marraskuussa oli tosiaan se kauhea influenssa jonka "häätämiseen" meni lähes 5 vkoa! Nyt jos pääsin viikon sairastelulla, niin olen enemmän kuin tyytyväinen :) Stressaan aika paljon tätä opiskelua, vaikka se onkin todella antoisaa ja mielenkiintoista. Edellisistä kouluvuosista kun on vierähtänyt sellaiset 25 vuotta!! En vaan tajua miten se on mahdollista kun olen kuitenkin todella nuori ;)
   Stressi alentaa vastustuskykyä, joten ehkä siinä ainakin osasyy. Kiitos Pilvi ja todella ihana kuulla, että kuvalla on samanlainen vaikutus sinuun kuin minuun itseenikin! Siksipä sen banneriin valitsinkin :)

   Poista