perjantai 17. tammikuuta 2014

Ensimmäinen etappi

Ensimmäinen tutkintoviikko takana ja nyt on ihan voittajafiilis! Huomenna pitää vielä kirjoittaa itsearviointi ja ensi keskiviikon palautekeskustelussa saan sitten tietää minkä arvosanan tästä ensimmäisestä suorittamastani tutkinnon osasta sain. Toivon parasta enkä edes enää pelkää pahinta ;) Mieleeni jäivät oppimieni asioiden lisäksi myös kaikki ne ihanat lapset sekä todella mahtavat "työkaverit" joita tulen aivan varmasti ikävöimään vielä monet kerrat. Tämän jälkeen "vain" neljä tutkinnon osaa enää suoritettavana, mutta en halua edes ajatella sitä vielä, sillä keskityn nyt pieneksi hetkeksi iloitsemaan tästä ensimmäisestä saavutuksestani.
Nuorempi tyttäreni oli tänään koulusta päästyään ottanut upeita kuvia lumisista puista ja pensaista kirkkaassa, upeassa auringonpaisteessa. Huokailin ihastuksesta katsellessani hänen otoksiaan, sillä itse olen päässyt kameran kanssa liikenteeseen lähinnä pimeän aikaan tai kuten viime viikonloppuna päiväsaikaan, mutta varsin harmaassa ja pilvisessä säässä. Kuvaustaitonikin kun ovat lähes olemattomat, niin lopputulokset ovat myös sen mukaisia.
Huomenna tai ylihuomenna on tarkoitus kävellä aallonmurtajalle nappaamaan ainakin kuvahaasteeseen liittyvä maisemakuva, mutta sitä ennen vielä näitä viime viikonloppuna ottamiani kuvia Kotkansaarelta ja Kuusisesta missä tein reippaan kävelykierroksen mieheni ja pikkukoiruuden kanssa.Maisema on muuttunut viikossa melkoisesti, sillä meri on nyt jäässä ja luntakin on hieman sadellut. Huomenna tai viimeistään sunnuntaina siis kuvassakin taka-alalla siintävälle aallonmurtajalle kuvailemaan. Mukavaa perjantai-iltaa kaikille! :)


10 kommenttia:

 1. Voi miten söpö, pikkukoiruus istuu penkillä. Menikö hän aivan itse sinne? Kivaa viikonloppua ja onnea suorituksestasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Indi tykkää aina kiivetä mahdollisimman korkealle ja tuossa penkilläkin istui aika pitkään ja haisteli tuulen tuomia tuoksuja :) Tuossa toisessakin kuvassa pikkukoiruus juoksi Kuusisen laelle, sen korkeimpaan kohtaan (ellei näkötornia oteta huomioon) ja kävi sinne istumaan. Mieheni, joka oli kiivennyt em. näkötorniin, nappasi kuvan pikkumiehestä kamerallaan :) Ihanaa viikonloppua sinulle ja perheellesi myös ja kiitos paljon onnitteluista! Tästä on hyvä jatkaa :)

   Poista
 2. Kyllä on mahtavat kuvat Kotkansaaresta ihana katsella tuttuja paikkoja,olet taitava kuvaamaan.Hyvää viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ritva! Kotkasta löytyy valtavan paljon hyviä kuvauskohteita, joista lukuisat satamat ja puistot ovat itselleni merimaisemien ohella niitä rakkaimpia. Ihana kuulla että viihdyt kuvieni äärellä! Aurinkoista viikonloppua sinullekin :)

   Poista
 3. Onnea hirmuisesti ensimmäisestä etapista! Niin se sujuu jakso kerralaan ja kohta huomaatkin jo valmistuvasi =). Ihania kuvia jälleen. Ja voin uskoa miten maisema on muuttunut lumen ja pakkasen jäljiltä. Laitappa niistä kuvia tulemaan, kaselisin mielelläni =). Minulla oli pitkään yhtä intohimoinen tavoite, että kuvia en muikkaa, ne pitää ottaa sellaisenaan hyviksi. Nyt olen tosin joutunut taipumaan tästä periaatteesta, sillä olen oppinut että nykyään valokuvaaminen on kaksi jakoista, ota mahdollisimman hyvä kuva ja muokkaa siitä vielä parempi. Molemmat osa-alueet ovat minulla harjoittelun alla =D.

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon sinulle Katinka! Hih, kunpa opiskeluaika kuluisikin noin sujuvasti ja sukkelaan ;) Kunhan valmistun, niin sitten alan ihan tosissani opettelemaan kuvaamista ja luulenpa, että siinä vaiheessa sitä on jollekin kuvauskurssille itsensä ilmoitettava. Kuvien muokkaaminenkin tulee mahdollisesti silloin ajankohtaiseksi....ainakin toivon joskus saavani otettua niin hienoja kuvia, että niitä kannattaisi muokata vielä paremmiksi. Niin ja kuten totesitkin, taitoahan se muokkaaminenkin vaatii :) Palataan siihen aiheeseen sitten, kääk, tajusin juuri että se hetkihän koittaa jo ensi vuonna!! :D Mutta nyt kamera laukkuun ja kohti Kotkansaarta, jotta saan uusia kuvia näytille. Auringonpaistetta ja antoisia kuvaushetkiä sinunkin viikonloppuusi! :)

  VastaaPoista
 5. Onnea ensimmäinen tutkinto-osa plakkarissa! Nyt on syytä tuulettaa :) Hauskat nuo koirakuvat - koiruli "savannilla" ja tuolilla. Valoisaa ja rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tuulia! Pikkukoiruus on niin nopea, että ehtii pienessä ajassa moneen paikkaan ;) Kiitos samoin sinulle virkistävää ja valoisaa viikonloppua! :)

   Poista
 6. Onnittelut suorituksesta!

  Komeat maisemat siellä, kamelit vähän yllättivät:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset sinulle Sussi! Kotkamillsin purukasoja ympäröivän aidan päälle nuo palmut ja kamelit ilmestyivät muistaakseni joskus viime kesän/syksyn aikana :) Minusta ne ovat aika hauskat ja piristävät ja kyllähän nuo kasat kauempaa varsinkin hiekkadyyneistä menevät ;)

   Poista