torstai 19. joulukuuta 2013

Tätitontun tarinoita

Ensimmäinen työssäoppimisjakso takana ja tutkintosuunnitelman tekokin jo hyvällä alulla. Tunnelin päässä siis näkyy jo ihan selvästi valoa. Valoa löytyy myös kodistamme, kiitos minun itseni, kynttilähullun, valoa rakastavan romantikon ja parantumattoman jouluihmisen ;) Minun täydelliseen jouluun tarvitaan valon lisäksi rakkaita ihmisiä, yhdessäoloa, ulkoilua, lepoa, lukemista, saunomista kynttilöiden valossa sekä tietenkin hyvää ruokaa ja juomaa, suklaata, pipareita ym. herkkuja unohtamatta! Joulun pitäisi myös ihan ehdottomasti olla valkoinen!
Jos minulla olisi varaa, veisin koko perheemme aina jouluksi paikkaan, missä sadan prosentin varmuudella olisi lunta ja pakkasta! Onnekseni joulu on lähes aina ollut täällä etelässäkin valkoinen, mutta tänä vuonna se jäänee haaveeksi. Tälläkin hetkellä vesipisarat ropisevat peltikattoon ja loputkin lumien rippeet ovat sulaneet.

Koko perhettä emme ehkä koskaan saa koottua yhtäaikaa samaan paikkaan, mutta olen todella kiitollinen, ettei minun ja mieheni tarvitse sentään ihan kahdestaan kaikkia joulun pyhiä viettää. Kiitollinen olen myös siitä, että vaikkemme voi viettää lastemme ja muiden rakkaidemme kanssa riittävästi aikaa yhdessä, muulloinkaan kuin jouluna, olemme kuitenkin yhteyksissä toisiimme. Joskus pelkkä tietoisuus siitä, että siellä jossain on joku minulle rakas ihminen, riittää tuomaan iloa ja lohtua. Valitettavan paljon on niitä, joilla ei ole ketään...

Valkoisen hyasintin mieto tuoksu tuo joulumielen ilman päänsärkyä, varsinkin kun se on lyhdyn sisällä :)

Viikonloppuna olisi tarkoitus siivota ja kuurata koko tupa lattiasta kattoon, sauna mukaan lukien ja hakea erityisen iso satsi puita sisälle kuivumaan, sillä jouluna saunojia riittää. Pipareiden paistaminen ja koristelu ovat sunnuntaipäivän ehdottomasti hauskinta ajanvietettä. Toivon, että molemmat tyttäreni pääsevät jälleen kerran osallistumaan siihen :)


Joulukuusta en edes yritä pieneen tupaamme saada mahtumaan, joten sitäkin enemmän olen halunnut koristaa kotiamme erilaisilla jouluisilla kukka-asetelmilla, joulukoristeilla ja kynttilöillä. Kuusenkoristeetkin ovat löytäneet paikkansa maljakoista, kukka-asetelmista ym. Pääasia, että on vähän blingblingiä, säihkettä ja sitä ihanaa kynttilänvaloa!
Huomenna, kuten tänäänkin, käännän rapean ranskalaisen menopelini keulan kohti esikoiseni iloisenkeltaista hirsitaloa. Luvassa on koulujuttuja, joulujuttuja, hössötystä, höpinää ja ehkä vähän hysteriaakin. Me kaksi jouluhullua tonttua kun pääsemme vauhtiin, ei järki ole ensimmäinen sana, joka tulee kenenkään mieleen, vaan mitäpä väliä, joulukin on jo ihan kohta ovella! ;)


 Ulkona on mustaakin mustempaa, mutta sen saa helposti pois silmistä ja mielestä vetämällä verhot ikkunoiden eteen. Leppoisaa loppuviikkoa kaikille joulukiireistä huolimatta! :)


10 kommenttia:

 1. Joulutunnelmainen oli tarinasi. Hyvää yhdessäoloa teille joulunaikaan, ja niinkuin tutussa laulussakin sanotaan - arkihuolesi kaikki heitä...
  Tunnelmallista joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja oikein ihanaa ja tunnelmallista joulunalusaikaa sinulle myös! :)

   Poista
 2. Voi miten ihanaa on kuulla, että koulutyösi edistyvät, mahtava juttu! Ihania kuvia ja jouluisia tunnelmia. Oli hyvä idea laittaa hyasintti lyhdy sisään! Taidan varastaa idean =). Ihan super hyber ihanaa joulun aikaa, rauhaa ja tunnelmaa sinulle ja perheellesi <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka! :) Pikkuhiljaa projekti etenee. Voi ole hyvä vain, idea on aivan vapaasti varastettavissa! ;) Itselleni kun saattaa migreeni iskeä voimakkaista tuoksuista, niin suljinpa sintin lasiseinien sisälle ja juuri sopivan hentoinen tuoksu sieltä nyt tupaan leijailee. Kiitos ja ihan superhyperihanaa, maukasta ja tunnelmallista joulunaikaa myös sinulle ja perheellesi! ♥

   Poista
 3. Onnea tutkintotilaisuuteen ja erittäin "järjetöntä" joulunvalmisteluaikaa! :)
  Itse olen joulun töissä, mutta Tapanina käymme Tapaninpäiväajelulla Jyväskylässä äitiäni ja hänen uutta "kotiaan" katsomassa!
  Levollista Joulua ja Jouluiloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi vielä on hetki aikaa itse tutkintotilaisuuteen, niin ehdin viilata suunnitelmaa vielä paremmaksi :) Heh, melkoisen hervotonta oli meno tänäänkin pipareita ja torttuja tehdessämme ;) Saas nähdä mitä huominen tuo tullessaan, kun vuorossa piparkakkutalon rakennus ja pipareiden koristelua. Voi että miten toivon täällä koko sydämestäni äitisi kotiutuvan ja pian jo viihtyvän siellä uudessa ehtookodissaan ♥ Kävin lukemassa edellisen postauksesi ja kovin kotoisalta kuulostivat hänen olonsa siellä. Jouluiloa töistä huolimatta ja kaikin puolin mukavia joulunpyhiä sinulle!

   Poista
 4. Hienoa huomata, että olet taas voimissasi. Ihanaa pyhää ja piparinleipomishetkiä sinulle! t. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sanna! Joulun rauhaa ja tunnelmaa sinulle ja perheellesi!

   Poista
 5. Mukavaa, että opinnot etenevät!
  Rauhaisaa joulua sinulle ja levollista yhdessäoloaikaa! terv. Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa kohti tutkintotilaisuutta mennään. Suunnitelma edistyy hitaasti, mutta varmasti. Stressikin alkanut helpottamaan, huh! Kiitos Terttu kovasti ja toivotan koko sydämestäni ihanaa joulunaikaa myös sinulle ♥

   Poista