tiistai 31. joulukuuta 2013

Sinistä, punaista ja hieman harmaata

Ei se omena tosiaankaan kauas putoa puusta! Tämän sain huomata jälleen kerran kun kävin mieheni kanssa sunnuntaina vanhempieni luona. Miehet jäivät keskenään tutkimaan isäni tietokoneeseen tulleita ongelmia ja me naiset lähdimme reippaalle kävelykierrokselle. Pikkukoiruus olikin ihan täpinöissään kun pääsi nuuskuttelemaan vaihteeksi Lahtelaisten koirien jättämiä viestejä.
Tulihan siinä kävellessä taas juteltua kaikenlaisista asioista, niin tärkeistä kuin vähemmän tärkeistä, iloisista ja surullisistakin. Kylläpä tekikin taas tosi hyvää, niin mielelle kuin jouluherkkujen turvottamalle kropallekin. Auringonpilkahduksia, raikas ilma, rakas seura ja tietysti ihan älyttömän hyvät jutut ;) Siinä yksi hyvä resepti iloiseen oloon ja eloon!

Äiti oli tapansa mukaan onnistunut luomaan kotiinsa valloittavan ja iloisen joulun tunnelman. Isoja sekä pieniä ja minun mielestä myös tosi hauskoja yksityiskohtia oli niin paljon, että aluksi oli vaikeuksia edes huomata niitä kaikkia!
Äitini on huumorintajuinen, merta, luontoa, eläimiä sekä kaikkea kaunista ja kivaa rakastava persoona ja tämä kaikki näkyy myös kodin sisustuksessa.
Isäni ei kodin sisustukseen osallistu, mutta hänestä sanottakoon sen verran tässä yhteydessä, että hän suoritti armeijan Upinniemessä laivastossa ja hänen isänsä oli puolestaan aikoinaan ihan oikea merimies. Ei siis mikään ihme, että geeniperimässä olen jo tainnut saada erinomaiset edellytykset kehittyä hienosti sanottuna majakkahulluksi nesomaanikoksi! Ei muuten kuulosta hassummalta, eikä oikeastaan niin kauhean hullultakaan ;)

Onneksi tajusin ottaa kameran mukaan, niin voin nyt näyttää teille kaikille lukijoillekin muutamia otoksia. Ja tähän alkuun ensin niitä merellisiä asioita:

Ensimmäisenä aluenperin isänisäni eli pappani omistama ihana majakkataulu, jota muistan jo pienenä tyttönä tuijottaneeni monet kerrat, pitkään ja hartaasti. Isältä pojalle ja joskus sitten isältä tyttärelle, näin on sovittu. Tällä taululla on minulle todella suuri tunnearvo!


Tässä isäni tekemä "taulu" omasta, rakkaasta sotaveteraani-isästään ja minun merimiespapasta ♥ Äidillä on muutama ihana majakkalyhty. Muista en ottanut kuvaa, mutta tästä yhdestä otin, sillä siellä näkyi olevan muutama vierailija, vai lienevätköhän ihan vakituisia asukkaita? ;)Lämpömittari ja kosteusmittari, johon näköjään heijastuu eräs tuttu hahmo ;) Ilmanpainemittari vielä puuttuu tästä joukosta.


Sitten niitä jouluisia juttuja...

Tontut karusellissa...

....ja yksi näkyi kurkkivan mökin ovelta hymyssä suin ;)
Ihan vaan muutama tyyny.....


....sekä ripaus romantiikkaa :)


Äitinikin rakastaa rantasaunoja ja pieniä punaisia mummonmökkejä sekä tietysti lunta. Heljä Liukko-Sundströmin keramiikkatauluja häneltä löytyy muutama ja tässä ne minua eniten miellyttävät....ja eräs hevilettinen pikkutonttu oli ihan vaivihkaa hypännyt sohvatyynyjen keskelle sulattelemaan kinkkua, eikä sitä kukaan raaskinut sieltä poiskaan käskeä.


Kohta koittaa tammikuu eli edessä on uusi vuosi ja uudet kujeet, joten nyt viimeistään miettimään niitä iänikuisia uuden vuoden lupauksia. Itse lupaan, etten lupaa mitään :)


Menneestä vuodesta lämpöisesti kiittäen ja entistä parempaa tulevaa vuotta teille kaikille toivottaen!

Kaakonkulman tontut

12 kommenttia:

 1. Kiehtovia ja hurmaavia yksityiskohtia! Kaunis koti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Äitini joulukoti saa hymyn huulille :)

   Poista
 2. Ihania kuviay, ja ihania yksityiskohttia! Meri ja kaikki mikä siihen liitty vie kyllä mennessään. Olet saanut hyvät geenit siihen =D. Ei mene enään kuin reilut neljä kuukautta kun saadaan taas veneet vesille, jippii! IHanaa, merellistä ja kuvauksellista uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On todella ihanaa ja helpottavaa kun pimein aika on takana ja ollaan jo kovaa vauhtia menossa kohti kevättä, valoa ja kevään kohokohtaa, veneenlaskua, jeee!!! :D Aivan samanlaista uutta vuotta taidan toivottaa myös sinulle! ;)

   Poista
 3. Voi että nuo taulut ovat todella hienoja - ensimmäisessä on kummaa taikaa ja nostalgiaa, toisen voin arvata juuri teille erityisen tärkeäksi! Hienoa, että jatkatte suvun merellisiä perinteitä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ensimmäinen taulu onkin todella vanha. Minuun sillä oli aina ja on vieläkin jotenkin hypnoottinen vaikutus. Voin istua ja katsella sitä vaikka kuinka kauan.......ja vaipua haaveisiin :) Pappaa ihailin kovasti ja muistan vieläkin hänen tatuointinsa, jonka hän nuorena miehenä merillä seilatessaan oli ottanut käteensä :) Veren perintöä taitaa olla tämä ikuinen kaipuu vesille.

   Poista
 4. Onpa sinun vanhemmillasi kaunis koti / joulukoti ihanine tauluineen, esineineen, muistoineen... Lämmin tunnelma välittyy tännekin puolelle ruutua. Toteutuneita haaveita uudelle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten ihanasti sanottu, kiitos Tuulia! :) Huomasin vasta hiljattain, että vaikka tämä koti ei olekaan lapsuudenkotini, vaan lähes uusi asunto, johon vanhempani 2 vuotta sitten muuttivat, niin tietyt vanhat ja tutut esineet (vanhojen tuttujen vanhempieni lisäksi ;)) kun sieltä löytyy, niin tunnelma on heti kotoisan lämmin :) Ihanaa ja elämyksellistä uutta vuotta sinulle!

   Poista
 5. Kauniita kuvia! Ihanaa uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna kovasti ja oikein ihanaa uutta vuotta sinulle myös! :)

   Poista
 6. Nauti geeniperimästäsi! ;) Hyvältä kuulostaa :)
  Onnea tähän vuoteen ja hullun hauskoja hetkiä merellä ja maalla ja opintojen parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Heh, voisihan sitä varmasti vielä paljon hullummatkin geenit ihmisellä olla ;) Mielenkiintoista nähdä miten itse olen näitä geenejä "onnistunut" jatkamaan eteenpäin :D Toivotan paljon iloa, valoa ja onnea sinulle tähän alkaneeseen vuoteen ♥

   Poista