sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Myötätuulta

Olen varmaankin jo monesti maininnut lukevani aika paljon ja runot sekä aforismit ovat todella hyvä vaihtoehto silloin kun aikaa on rajoitetusti tai ei muuten vaan jaksa keskittyä pitempään lukusessioon. Tommyn runot ovat ihan oma lukunsa ja pari postaustahan olenkin jo tehnyt niistä minulle rakkaimmista, mutta hirmuisen paljon muitakin ihania runoja ja aforismeja toki löytyy. Olen huomannut, että aikalailla oman mielialan mukaan valitsen kirjahyllystä sen kirjan, jota alan lukemaan.

Tällä kertaa haluan tutustuttaa teidät Maija Paavilaisen mietelmiin, silläkin uhalla, että hän on jo entuudestaan teille kaikille tuttu. Pidän kovasti hänen kirjoistaan, joissa on ajatuksia herättäviä, elämänohjeiksikin sopivia aforismeja, jotka hän on kuvittanut ihanilla, pelkistetyillä viivapiirroksillaan. Tässä omia suosikkejani kirjasta nimeltä MYÖTÄTUULTA ja koska en osaa piirtää, saatte tyytyä ottamiini kuviin ;) Leppoisaa lukuhetkeä!

KUN ITSE EI USKALLA IRROTA
EI MIELELLÄÄN SOISI
TOISTENKAAN LÄHTEVÄN


PAREMPI ANKKURISSA

KUIN TUULIAJOLLA


KUUNTELE TUULIA
KUNNIOITA ENNEN MERIÄ KULKENEITA


SINÄ PÄIVÄNÄ TULEE VANHAKSI
KUN EI JAKSA ENÄÄ HÄMMÄSTELLÄ


JOKAISESTA KOHTAAMISESTA JÄÄ MUISTO


PITÄÄ VAIN USKALTAA
NOUSTA SIIVILLEENJOKAINEN MATKA
KÖYHDYTTÄÄ
RIKKAAMMAKSI


TÄYTYY MALTTAA ASETTUA
TALVITELOILLE
KUN ON SE AIKA


Paatti on eilen peitelty talviunilleen ja itse hautaudun nyt torkkupeiton alle ja alan lukemaan kokeisiin. Kynttilänvaloa ja iloa tulevaan viikkoonne!


10 kommenttia:

 1. Onpa hienoja ajatelmia ja niihin hienosti sopivat kuvat! Kiitos niistä! Siivilleen lähtevä vene näyttää todella nousevan:)
  Tykkään itsekin Maija P.n ja Tommyn tuotoksista ja niihin on aina yhtä ihana palata.
  Mukavaa viikkoa sinulle! Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta ja kannustavasta kommentista! :) Minua ilahduttaa kovasti että tykkäsit. Mukavaa viikkoa sinulle myös!

   Poista
 2. Aivan mahtavia kiteytyksiä ja vaikka niissä puhutaan itselle rakkaan asian kautta, ovat hyvin yleispäteviä elämässä yleensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö vaan olekin! Kolahtivat meikäläiseenkin, meren rannalla syntyneeseen ja merillä paljon liikkuneeseen ihan täysillä :) Postaan vielä myöhemmin lisää muista Maijan kirjoista ja voi miten ihania aforismeja niistä löytyykään. Tosi kiva että tykkäsit! :)

   Poista
 3. Toivottavasti kokeet menivät hyvin!
  Aforismeja ja mietelmiä on mukava lukea. Ne ikäänkuin muistuttavat siitä, mikä on tärkeää tämän kiireisen arjen keskellä.
  Iloa omaan viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koe meni tosi hyvin ja ylihuomenna alkaa 6 vkon mittainen työssäoppimisjakso päiväkodissa, jännää! ;) Samaa mieltä. Arjen tuoksinassa helposti saattaa unohtua ne oikeasti tärkeät asiat, joten hyvä muistutella itseään niistä silloin tällöin :) Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 4. Paavilainen on tuttu entuudestaan, mutta en ole jostain syystä lukenut aikaisemmin. Todella ihania ajatuksia ja kerrassaan tunnelmaan osuvia kuvia olit valinnut mukaan. Ihana postaus <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama juttu! Vasta nyt tutustuin Maijan kirjoihin tarkemmin ja heti kolahti :) Yritin valita mahdollisimman paljon samanlaisia kuvia, kuin mitä Maija oli itse piirtänyt jokaisen ajatuksen kohdalle, osittain onnistuin, lopuissa käytin luovuuttani ;) Kiitos ja tosi kiva että tykkäsit!

   Poista
 5. Näissä aforismeissa on kyllä ajatusta! Kivoja kuvia taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mielestäni ovat onnistuneita kiteytyksiä tärkeistä asioista. Kiitos kivasta kommentistasi, joka piristi taas mieltäni kovasti :)

   Poista