sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Leppoisasti leväten

Täällä ukkostaa ja vaihteeksi taas sataa kaatamalla. Olen sytyttänyt kynttilöitä ja tuikkuja ja istun villasukat jalassa vakiopaikallani sohvan nurkassa. Tämä viikonloppu oli poikkeuksellinen, sillä emme lähteneet merelle. Oli muuten ihan ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun vietimme koko viikonlopun maissa. Tuntui kyllä aika oudolta, mutta pianhan on veneen nosto edessä, joten on hyvä alkaa pikkuhiljaa totuttelemaan maakrapujen elämään ;)

Mennyt viikko oli raskas eikä viime päivien sateinen sää yhtään piristänyt olotilaa, päinvastoin. Minulla oli ns. takki aivan tyhjä perjantai-iltana, eikä ajatus vesille lähdöstä kaatosateessa ja hämärtyvässä illassa tuntunut ollenkaan houkuttelevalta. 
Saunomisesta, pitkistä metsälenkeistä, hyvästä ruoasta ja juomasta, runsaasta levosta ja lukemisesta, niistä oli tämä leppoisa viikonloppu tehty. Niin ja tassupyykistä, sillä nyt on myös kuratassukausi virallisesti avattu.

Tänään suureksi riemukseni paistoi lähes koko päivän aurinko ja aamupäivällä teimme reippaan parin tunnin metsälenkin koirien kanssa. Venettäkin piti käydä "moikkaamassa" ja tarkistamassa että sillä on kaikki hyvin. Ikävä taisi iskeä, jos rehellisiä ollaan ;) Piipahdin matkalla upeassa Sapokan puistossa. Kävelin siellä ja nautin lämpimästä, aurinkoisesta syyspäivästä ja kuvia tuli napsittua siinä sivussa melkoisesti. Siellä on aina niin valtavan paljon kaikkea kaunista ja ihanaa. Totesin, että kyllä mieli näin kauniissa merenrantamiljöössä ihan väkisinkin virkistyy!Tähän lopuksi vielä yksi runo, jonka olen joskus jostain löytänyt ja tallentanut koneelleni.

Sielunmaisema

Lepoon riittää koivunlehti,
pääsky joka tänne ehti,
västäräkin kevyt lento,
kissankellon ääni hento.

Lepoon riittää aallokko,
uljas sudenkorento,
tiira yllä ulapan,
meri jota rakastan.

Mitä muuta kaipaisin?
Siinä kaikkein ihanin,
siinä sielunmaisema.
Voisiko muuta toivoa?

"Anna-Mari Kaskinen"


Iloa ja väriä tulevaan viikkoon!

-ansku-

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja ihana runo! Tuonne Sapokkaan puistoon haluaisin niiiiin paljon joskus kuvaamaan. Olen käynyt siellä kerran elämässäni ja silloin ei ollut vielä kamerahulluus viennyt mukanaa =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Katinka! :) Sapokka on kyllä kaunis ihan jokaisena vuodenaikana. Toivottavasti pääset tänne kaakonkulmalle kuvaamaan vielä joku päivä :)

   Poista
 2. Upeat istutukset, ihan kuin olisi kesä vielä.

  Toivottavasti viikonloppu rentoutti toivotulla tavalla ja viikon huolet jäivät taakse! Ainakin nuo ainekset kuulostivat siltä, että ei paljon muuta voi toivoa. Meillä myös saatiin nautiia upeasta aurinkoisesta säästä - onneksi ei saderintama viihtynyt perjantaita pidempään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotkan puistot ovat todella kauniita ja hienosti hoidettuja. Täällä satoi aika masentavasti vielä eilenkin, mutta tänään aurinko lämmitti ihanasti ja antoi voimaa :)

   Poista
 3. Todella kauniisti vielä kukat kukkivat. Ihania kuvia niistä olet ottanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna! Kotkan puutarhurit osaavat hommansa ja ovathan toki säätkin olleet suosiolliset :)

   Poista
 4. Tekstistäsi huokuu levon tuoma virkeys. Kuten ihanista kuvistasi!
  Iloa kaivataan, joten kiitos samoin!

  VastaaPoista