sunnuntai 4. elokuuta 2013

Pitkässä saaressa

Lähdimme toissapäivänä vihdoin ja viimein, vain parin vuoden pähkäilyn jälkeen tutustumaan Kymen Navigaattoreiden tukikohtaan, joka sijaitsee Kotkan kaupungin omistamassa Pitkäsaaressa. Satama on erittäin suojaisa poukama, jossa on kaksi laituria. Vanhempaa laituria käyttävät pienemmät veneet ja uudempi, seuran oma laituri, on tarkoitettu isommille veneille, jotka eivät kokonsa tai syväyksensä takia voi käyttää vanhaa laituria.

Saarelta löytyy myös kahdeksan yöpymiseen soveltuvaa mökkiä, aivan mahtava rantasauna laitureineen sekä hieno, katettu grillikatos. Pitkäsaari on luonnonkaunis ja rauhallinen ja kaikki rakennukset uppoutuvat hyvin ympäröivään puustoon ja maisemaan. Saaren korkeilta kallioilta on todella upeat näköalat ja voin vain kuvitella miten hienoa sieltä onkaan varsinkin pimeinä syysiltoina katsella myrskyävää merta.

Meidät otettiin todella lämpimästi vastaan. Meille mm. esiteltiin saarta, kerrottiin seuran tapahtumista sekä neuvottiin ja henkilökohtaisesti myös opastettiin (Suurkiitos Sirpa!) mitä polkuja pitkin koirien kanssa pääsee tekemään hyvät lenkit ja mistä löytyvät parhaat uittopaikat! Kyllä pojilla olikin hauskaa kun pääsivät taas polskimaan ja kahlailemaan monta kertaa päivässä. Rapsuttajistakaan ei ollut pulaa eikä makkarasta ym. herkkupaloista. Ilmankos pojat laittoivat poikkeuksellisen voimakkaasti vastaan, kun oli aika lähteä saarelta pois ;)

Olisihan siellä itsekin viihtynyt vielä pitempäänkin, mutta varmasti tämän kauden aikana käännetään veneen keula vielä uudelleen kohti Pitkäsaarta!

Saunan länsirannan kalliotSaunan itärannan laituri

Tiskauspaikka grillikatoksen edustalla5 kommenttia:

 1. Oi kuinka kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 2. Tulee ihan lapsuudenmaisemat Tammisaaressa mieleen. Olis kiva lähtee kimpassa tonnekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katellaan yhteinen vapaa viikonloppu ja mennään! :) Tosi kiva paikka! Grillikatoskin on upea ja sieltä löytyy myös hieno kaasugrilli, missä keitettiin lauantaina perunat. Kalat paistettiin avotulella. Tässähän tulee nälkä. Joko mennään? ;)

   Poista
 3. Joo käydään vaan ensin Keiteleellä herkuttelemassa :D

  VastaaPoista