tiistai 30. heinäkuuta 2013

Uusia tuulia

Tämä vuosi ei ole ollut minulle niitä helpoimpia, varsinkaan työrintamalla. Olen saanut niskaani jääkylmää vettä ja minusta on tuntunut kuin olisin kävellyt jatkuvasti vastatuuleen. Olen silti yrittänyt pysytellä vahvana ja positiivisena, mutta myönnettävä on, etten ole näistä myllerryksistä kyynelittä selvinnyt.

Nyt onneksi puhaltavat jo raikkaat, muutosten myötätuulet. Opiskelijaelämä jännittää varsinkin tässä iässä ja tiedän, ettei tämäkään tie ole kovin tasainen, eikä missään nimessä se helpoin. Luovuttaa en silti aio koskaan ja onhan minulla rakkaiden ystävien ja perheeni täysi tuki.
Tyttäreni, joka oli vuoden töissä Irlannissa, on jo paluunsa jälkeen saanut hienosti elämänsä mallilleen täällä kotikaupungissamme. Hän sai heti työpaikan, kovasti toivomansa jatko-opiskelupaikan ja todella kauniin kodin itselleen, ihanaa!
Olenkin erittäin kiitollinen ja onnellinen sekä sydän niin tulvillaan iloa ja toivoa, että uppouduin tässä taas kerran kauniiden runojen maailmaan. Näidenkin runojen aiheena rakkaus ja kuvituksena ottamani utuiset kukkakuvat kotoa ja pihalta. Lempirunoilijani saa aloittaa yhdellä kauneimmalla runollaan:


Pieni laulu ihmisestä

Ihminen tarvitsee ihmistä
ollakseen ihminen ihmiselle,
ollakseen itse ihminen.
Lämpimin peitto on toisen iho,
toisen ilo on parasta ruokaa.
Emme ole tähtiä, taivaan lintuja,
olemme ihmisiä, osa pitkää haavaa.
Ihminen tarvitsee ihmistä.
Ihminen ilman ihmistä
on vähemmän ihminen ihmisille,
vähemmän kuin ihminen voi olla.
Ihminen tarvitsee ihmistä.

-Tommy Tabermann-
Sydämeni repesi iloon,
kun se kuuli
askeliesi kuiskauksen.

-Lauri Sallinen-
Missä maassa,
millä tähdellä kohtasimme,
missä metsässä huojuimme,
millä niityllä kasvoimme,
kukkien rinnakkain,
kukkivatko sielumme
samojen usvien läpi
saman ikävän kantamina

ja nyt
tällä tähdellä
tällä polulla kohdatessamme
sielumme samaa sukua
löysivät levon toisissaan.

-Maaria Leinonen-Meidän kotimme on siellä,
missä milloinkin
toinen odottaa,
siellä on meidän kotimme,
missä milloinkin heräämme sydämen ääniin.

-Pentti Saarikoski-

Sydämeni kertoo rakkaudesta.
Minä istun hiljaa ja kuuntelen.

-Lauri Sallinen-


Tämä on se kohta,
salama on hetkeksi seisahtunut taivaalle
ja kurjet löytävät etelän sulistaan.
Tämä on se kohta yötä
kukkuroillaan meistä.
Edemmäksi emme pääse.
Takaisin emme tahdo.
Tähän ei voi kauaksi jäädä.
Tämä on se kohta.
Tähän kohtaan tahtoisin painaa pääni.

-Tommy Tabermann-
Rannalla 

Ihanat vaaleat pilvet
liukuvat taivaalla.
Hiljaa ja lumoavasti
laulaa ulappa.

Aaltojen hyväilyistä
hiekka on väsynyt.
Tulisit aivan hiljaa,
tulisit juuri nyt.

-Saima Harmaja-Pimeydeltä älä kysy,
mitä mieltä se on auringosta.
Tieltä älä kysy,
minne sinun pitäisi mennä.
Kukalta älä kysy,
milloin syksy tulee.
Sydämeltäsi kysy vain
vieläkö sitä huvittaisi..

-Tommy Tabermann-Olen kuin vanha talo:
Jos lakkaat lämmittämästä minua,
rapistun.

-Risto Rasa-12 kommenttia:

 1. Oikein paljon sinulle tsemppiä uusien asioiden edessä ja hienoa, että vaikeuksista huolimatta olet pystynyt säilyttämään iloisen ja elämänmyönteisen otteen. Sillä sitä selviää tuulista ja tyrkyistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Pilvi ihanasta, kannustavasta kommentistasi! :) Ihminen tarvitsee ihmistä.... se on totuus ja myös sellainen voimavara, jonka avulla tuulista ja tyrskyistä selviän minäkin :)

   Poista
 2. Meitä ei päästetä täällä helpolla, mutta omalla asenteella voi vaikuttaa asioihin. Sinunkin positiivinen mieli on säilynyt elämän tyrskyissä. Upeaa, että sinulle on luvassa myötätuulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, jokaisella on omat vaikeutensa ja vastoinkäymisensä. Itkun ja vaikeuksien jälkeen sitä osaa entistä enemmän iloita hyvistä asioista. Vaikka aina ei siltä tunnukaan, kyllä valtaosalla meistä on elämässä niitä hyviä asioita huomattavasti enemmän kuin ikäviä. Välillä sitä vaan täytyy itseään muistutella niistä. Kiitos ullao! :) Kyllä tuulet kuljettavat minua nyt eteenpäin ja oikeaan suuntaan.

   Poista
 3. ♥ Ansku inspiroit myös minua, ihania kuvia sinulla! Opiskelu osoittautuu luultavasti tosi hauskaksi, ei sinulla siinä vaikeuksia tule olemaan, usko vaan :), hoitajakoulussa on yleensä naurua paljon..Kiva kun sinun kanssa on voinut jakaa aina hyvät ja huonot hetket, kiitos ystäväiseni ♥
  T. Ninsku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti myös sinulle Ninsku! Olet tosi rakas ja tärkeä ihminen mulle! <3 Uskon että tiedät sen, mutta halusin sen silti sulle tässä sanoa. Kyllä mä pärjään, sillä onhan mulla maailman ihanimmat ihmiset, joihin voin tukeutua pahan paikan tullen :)

   Poista
 4. Kiitos kaunis runopaketista ja kuvista! Olen seuraillut blogiasi Saimaa-reissun ajoilta ja palaan tänne nyt melko säännöllisesti.
  Aikuisena opiskelu on toisaalta työläämpää kuin nuorena, mutta aikuisena sen osaa ottaa "rennommin". Intoa opiskeluun ja mukavaa loppukesää ja syksyä sinulle! Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi eipä kestä kiittää! Ihanaa kun tykkäsit ja vielä ihanampaa että olet löytänyt blogini ja toivon että viihdyt juttujeni ja kuvieni parissa jatkossakin :) Yritän ottaa opiskelut rennommin kuin nuorena, mulla kun on tapana stressata vähän kaikesta ;) Pänttäämään joutuu taatusti tällä iällä melkoisesti, mutta hyvä kun sen tiedostaa jo etukäteen, niin osaa sitten varata riittävästi aikaa opiskelulle. Kiitos Terttu kannustavasta kommentistasi ja oikein hyvää loppukesää ja syksyä myös sinulle!

   Poista
 5. Hienoa, onnea uusiin muutoksiin! Kauniita kuvia ja runoja.

  VastaaPoista
 6. Iso tsemppi täältä! Ja onnea uusiin tuuliin. Niin se menee, että kun tulee kylmää vettä niskaan, niin itse ainakin etsin ihan tietoisesti ympärilleni ihania asioita. Ja vanha kansa sanoo, ettei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Blogisi on ihana ja luen sitä mielelläni säännöllisesti =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti sinulle ihanainen Katinka! Olet oikeassa, tuleen ei pidä jäädä makaamaan ja tuo sanonta pitää kyllä aivan paikkansa :) Tätä sinun ihanaa kommenttiasi tulen varmasti lukemaan vielä monet kerrat. Näistä sinun sanoistasi saan uutta voimaa sekä paljon iloa ja hyvää mieltä. ♥

   Poista