maanantai 22. heinäkuuta 2013

Touhua ja tohinaa

Aika on taas kulunut kuin siivillä, touhua on riittänyt ja pääosassa on tietysti ollut rakas paattimme. Viime viikonloppu majailimme veneellä ihan vaan omassa kotilaiturissa, koska kunnostuslistalla alkaa olla jo niin monta hommaa, että me molemmat halusimme viimein ryhtyä tuumasta toimeen. Puupintojen kunnostustyöt ovat pääasiassa nyt meikäläisen vastuulla, kun miehellä riittää puuhasteltavaa vaativampien teknisten hommien kanssa ihan riittävästi. Nyt minulla ovat työn alla ovenpielilistat ja sisällä ensimmäisenä ohjaamon iso pöytätaso.
Tässä muuten ennen ja jälkeen kuvat aiemmin keväällä kunnostamistamme sivuovista, tai itseasiassa vain toisesta ovesta, mutta uskokaa pois, toisesta tuli ihan yhtä hyvä ;)

Kylläpä ovet olivatkin rumat!


Kuvien laatu ei ole hääppöinen, mutta näkee näistä sentään eron ihan selkeästi. Aika tasaiseksi saatiin värikin ja kahdeksan lakkakerroksen ansiosta ovet ainakin kiiltävät ja kestävät taas vettä ja auringonpaahdetta.

Tulihan sitä töiden lomassa välillä syötyä ja huilattuakin. Makailimme jonkin aikaa kannella lukemassa ja nauttimassa auringonpaisteesta ja pienet päivätorkutkin tuli siinä uinailtua paatin niin mukavasti keinuessa ohiajavien veneiden aalloissa. Koirien kanssa teimme tietysti kunnon kävelykierroksen, jonka päätteeksi pulahdimme kaikki uimaan, hrrrrrr, ei voi sanoa että vesi olisi ollut erityisen lämmintä. Virkistyminen tosin oli taattu :) Pikkukoiruus rentoutuikin sitten illemmalla omaan persoonalliseen tyyliinsä lenkin ja uinnin uuvuttamana saatuaan vatsansa täyteen maittavaa ruokaa. Se myös kuorsaa selällään maatessaan :)Veneessä oli taas ihana nukkua ja puheeksi tulikin, kuinka olisi mukavaa jos sitten ilmojen taas viiletessä, saisimme lämmintä ilmaa puhaltamaan kunnolla myös keulapiikkiin. Siinä listalla olevista projekteista yksi, josta myöhemmin lisää.


Tänä perjantaina lähdimme sentään liikkeelle ja kohteena oli tällä kertaa naapurikaupunki Hamina. Viime vuonna vierailimme Haminassa edellisen kerran ja silloin torilla järjestettiin syysmarkkinat. Nyt ohjelmassa oli perjantai-iltana Hyöky-Areenalla esiintyvät Vesa Haaja & Agents ja tulipahan muuten fiilisteltyä ja tanssittuakin pitkästä aikaa oikein kunnolla. Oli tosi kivaa, mutta jostain syystä lauantaina minun ohimoissa tuntui pientä kivistystä, ei enää yhtään niin kivaa ;) Lähdimme tuhdin aamiaisen jälkeen koirien kanssa parin tunnin kävelylle ja kyllä se olotilakin siitä pikkuhiljaa koheni. Meidän saunavuoro oli klo 17 ja kunnon löylyt sekä uiminen raikkaassa merivedessä taisivat karkoittaa päänsärkyni lopullisesti. Illalla istuimme vielä takakannella huopiin kääriytyneinä tuulen ja aaltojen kohinaa kuunnellen ja auringonlaskua ihaillen. Yöllä tuuli tyyntyi lähes kokonaan ja nukuimme kuin tukit. Eilen aamulla saimmekin sitten taas herätä kirkkaaseen auringonpaisteeseen ja meikäläinenkin ilman mitään kolotuksia, ihanaa!

Sain muutaman kuvankin napattua lauantaina satama-alueelta:

Pienehkö, persoonallinen esiintymislava

Majakkalaiva S/S Hyöky, entinen majakkalaiva Helsinki. Hyökyllä on kahvila-ravintola ja laivamuseo. Kesäaikaan Hyökyllä järjestetään tapahtumia.
Woima-sonni ei vielä ollut muuttanut Hyrsylänmutkaan.Vierasvenelaiturissa ei ollut montaa venettä saapuessamme satamaan ja lauantain aikana rivit entisestään harvenivat yhden jos toisenkin venekunnan jatkaessa matkaansa.

Kotia kohti lähdimme eilen puolen päivän aikoihin ja lähes koko matkan saimme vielä nauttia aurinkoisesta kelistä. Aina kun aurinko meni pilveen, tuntui tuuli todella jäätävän kylmältä. Olihan se tietysti pohjoistuuli, joka puhalsi, mutta ei sen heinäkuussa ihan noin kylmältä tarvitsisi tuntua.Torstaina pyörähtävät Kotkan Meripäivät käyntiin ja koko viikonlopun ajaksi on tiedossa siis paljon kivaa ohjelmaa. Luvassa myös yhdessäoloa perheen ja ystävien seurassa, joten mikäs sen parempaa? No ei mikään! :)


4 kommenttia:

 1. Mukavaa tuollainen kotikulmilla veneilykin. Tunnelmaan näyttää pääsevän noinkin!Meillä ei veneillä kotikulmilla. On meillä kyllä täällä kotona pieni moottorivene mutta siinä ei voi yöpyä, soutuvene tietenkin ja nyt uutuutena kajaakit. Niillä pääsee kyllä vesilläolon tunnelmaan . Kuulee ja näkee hiljaisuuttakin kun hiljaa lipuu pitkin vedenpintaa! Ihana kuva pikkukoirulista:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me vietetään tosiaankin lähes kaikki mahdollinen vapaa-aika veneellä, jopa kotilaiturissa, jos on oikein paha keli. Sapokan sataman aallonmurtajalla meillä on tosi ihana venepaikka. Sähköäkin saadaan tolpasta :) Eipä tuolla hitaalla puksuttimella viikonloppuvapailla pitkälle ehdikään, joten lähisaaret ja naapurikaupungit Hamina, Pyhtää ja Loviisa ovat meidän vakiokohteita. Meillä oli monta vuotta inkkarikanootti ja melominen joella oli aivan ihanaa. Kymijoessa on vaan koskia ihan liikaa näillä meidän kulmilla ;) Juuri se hiljaisuus ja rauha oli ihan parasta ja sillä pääsi mataliinkin paikkoihin rantautumaan. Hih, pikkukoira osaa nauttia elämästä täysillä, aina. Hyvää alkanutta viikkoa sinulle! :)

   Poista
 2. Kyllä eron tosiaan näkee, hieno tuli!

  Taas saitte nauttia ylhäisestä yksinäisyydestä ja hiljaisuudesta, teillä käy tuuri, varmasti ihanaa. Ja toisaalta, tulevat hulinat ovat varmasti tervetulleita nekin meripäivillä. Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Ollaan ihan tyytyväisiä lopputulokseen varsinkin kun ensimmäistä kertaa näitä(kin) hommia ollaan opeteltu. Onneksi työ tekijäänsä opettaa ;) Yllättävän hiljaista on tosi monissa satamissa tänä kesänä ollut, mutta se sopii meille ihan hyvin. Nyt on hulinaa tiedossa sitäkin enemmän ja ensimmäiset yövieraatkin jo ilmoittivat tulostaan niin veneelle kuin meille kotiinkin, tosi kivaa! Toivotaan vähän kesäisempiä kelejä viikonlopulle. Aurinkoista viikkoa sinulle myös! :)

   Poista