lauantai 8. kesäkuuta 2013

Siivoilua

Olen jo heti aamusta aloittanut pikkuhiljaa siivoamaan kotia ja pakkaamaan tavaroita huomista varten. Mieheni lähti jo eilen isäni kanssa veneellä kohti Santion raja-asemaa, josta he tänään aamulla ovat lähteneet kohti Saimaan kanavaa. Huomenna Lappeenrannassa minua toivottavasti odottaa tällainen näky:

Paatti aurinkoisessa Lappeenrannan satamassa toissakesänä

Menneellä viikolla minulla meni niin sanotusti kuppi nurin ja niinpä siivoilin kiukkupuuskassani myös facebookin kaverilistaa ja kännykän yhteystietoluetteloa.
Olen ehkä hieman yksinkertainen, mutta en vaan voi ymmärtää miksi jotkut ihmiset puuttuvat jatkuvasti toisten asioihin, (tuskin olen ainut "uhri") arvostelevat, syyttävät ja halveksivat jopa läheisiä ystäviään ja tämä touhu on jatkunut jo vuosikausia! Minun puolestani ainakin ihan jokainen eläköön omaa elämäänsä kuten parhaaksi näkee. En itse ole koskaan tyrkyttänyt omia ajatuksiani tai tekemiäni valintoja muille. En myöskään arvostele enkä syytä, jos joku tekee mielestäni huonon ratkaisun, vaikka saatan toki itsekseni ihmetellä ja pohtia asiaa. Jokainen valitkoon ihan oman tiensä ja jos/kun tulee tehtyä vääriä tai ei niin hyviä valintoja, ovat ystävät ja läheiset silloin tukena ja turvana, eivätkä puukota selkään...........tai niinhän sitä voisi sinisilmäisesti ajatella.

Olen kiitollinen hyvin monesta asiasta elämässäni. En unohda sitä, että kaikki voi olla hetkessä ohi, että kaikki voi muuttua yhdessä silmänräpäyksessä. En myöskään pidä mitään tai ketään itsestäänselvyytenä, jos koskaan olen pitänytkään. Osaan elää tässä ja nyt, nauttia hyvistä hetkistä sekä iloita pienistä, arkisistakin asioista ja uskokaa tai älkää, myös toisten ihmisten puolesta.
Elämässäni on ollut pahoja vastoinkäymisiä ja suurta suruakin, mutta en ole katkeroitunut, vaan oppinut tarttumaan entistä hanakammin kiinni jokaiseen ilon aiheeseen. En myöskään syyllistä itseäni niin paljon kuin ennen ja annan helpommin anteeksi niin muille kuin itsellenikin.

Ihan kaikkea en silti ole valmis sietämään edes ystäviltäni, enkä varsinkaan sellaiselta, joka on tuntenut minut lähes 30 vuotta ja tietää tasan tarkkaan elämäni kulun niin suruineen kuin iloineen. Tuli sellainen olo, että eikö hänen mielestään minulla saisi koskaan olla asiat hyvin, enkö minä saisi koskaan olla onnellinen?

Yritän nyt siivota vielä päästäni kaikki ikävät ajatukset pois ja enköhän siinäkin onnistu perheeni ja niiden oikeiden, hyvien ystävien avulla! Huomenna aamupäivällä lähden ajelemaan isäni autolla kohti Lappeenrantaa missä hyppään kaikkine kimpsuineni ja kampsuineni paattimme kyytiin. Mieheni ja minun kesäloma Saimaalla kahden karvaisen apukipparin kanssa voi alkaa :)Tyyntä myrskyn edellä

Myrskyn jälkeen on poutasää...

Nyt jatkan kodin siivousta ja pakkailua. Aurinkoa ja suotuisia tuulia teidän kaikkien elämään toivottelee lomaileva Ansku & äijät :)


12 kommenttia:

 1. Tuollainen siivous on joskus ihan paikallaan :) Hyviä tuulia ja hyvää mieltä - ja ennen kaikkea ihanaa kesälomareissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, olet ihan oikeassa. Nyt on jo ihan hyvä mieli kun yksi ikävä ihminen jäi historiaan ;) Paljon kiitoksia Paula-Maija <3

   Poista
 2. Ihanasti olit kirjoittanut! Toivottavasti kesä ja tuollaiset maisemat saavat pois kaikki ikävät ajatukset päästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Ruut :) Mietin pitkään, viitsinkö ollenkaan kirjoittaakaan noin tylsästä ja ikävästä aiheesta, mutta nyt kun luen näitä ihania kommentteja, ei enää harmita että kirjoitin :)

   Poista
 3. Itsekin olen pettynyt muutamiin ystäviin, mutta sellasta tää elämä vaan on. Onneks on sentään vielä pari hyvää jäljellä :) Koitahan unohtaa kaikenlaiset ikävät asiat ja ihmiset ja nauti lomastasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävät asiat ovat jo jääneet taka-alalle. Elämässä sattuu ja tapahtuu ja niinhän sitä sanotaan että yksikin hyvä ystävä riittää! Kiitos, kyllä täällä Saimaan tyynissä vesissä on leppoisaa lomailla :)

   Poista
 4. Ihmissuhteet on vaikeita. Joskus ei auta kuin ottaa etäisyyttä. Hirveästi voimia ja mukavia seikkailuja tuulettaa ajatuksia Saimaalla. :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne välillä tuppaavat olemaan ja tässä tapauksessa uskon, että ainakin itselläni on parempi mieli kun en ole hänen kanssaan enää missään tekemisissä. Kiitos kovasti! <3 Tänään taas "ihmisten ilmoilla" eli nettitikun päässä ;)

   Poista
 5. Nautinnollista kesälomaa! Paha mieli pyyhkiintyy nopeasti pois noissa maisemissa. Joskus elämässä tulee sivun loppuun ja on aika kääntää uusi. Uudelle sivulle ei aina jotkut ikivanhat ystävyydet enää pääse mutta sitten sinne voi kirjata niitä uusia ja niistä voi tehdä itselleen yhtä tärkeitä kuin vanhoistakin. Tuttu tunne ja niitä tulee elämänvarrella varmasti vielä muitakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vellamo! :) Pitkä ja läheinen ystävyys kun loppuu, se kyllä kieltämättä kirpaisee, mutta en jää todellakaan murehtimaan sitä sen enempää. Nyt kun näitä ihania kommentteja täällä luen, alkaa tuntumaan, että taisin tehdä kärpäsestä härkäsen ;) Täällä ei ole enää mitään muuta synkkää kuin taivas ja sekin toivottavasti kohta kirkastuu :D

   Poista
 6. Tuttuja ajatuksia. Koettu on. Jokainen voi muuttaa vain itseään. Parempi vetää hajurakoa, ottaa etäisyyttä ihmiseen, joka jollain tavalla (ehkä kateuttaan) aiheuttaa päänvaivaa.
  Noinkin pitkän ystävyyden jälkeen, on ikävä joutua pesemään rajapyykkiä, vai miten sitä sanotaan.
  Välillä elämä on mysteeri. Aina ei vain voi ymmärtää miksi jotkut ihmiset muuttuvat omia ystäviään kohtaan epäreiluiksi tai paljastuvat yhtäkkiä kateellisiksi. Pettymys on paha tunne.
  Mulla on muutama ystävä hyllyllä, koska eivät enää vaikuttaneet vilpittömiltä ystäviltä...ja näin raja yksityisyyteni ja heidän uteliaisuutensa välillä pysyi, kun 'hyllytin' heidät.
  Kunpa tähän osaisi jotain viisasta sanoa, mutta uskon, että olet taas tuulettanut ajatuksiasi ja selviät mistä vaan, Anneli.

  Marianne Ähvä (F.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaankin useimmille meistä on sattunut vastaavanlaisia asioita. Mua satutti tässä jutussa eniten ehkä se, että juurikin mun hyvät luonteenpiirteet eli iloisuus, ystävällisyys, empaattisuus ja suvaitsevaisuus käännettiin mua vastaan. Koitan vain unohtaa koko tyypin ja sillä selvä :) En aio enempää mieltäni pahoittaa hänen takiaan, sillä olen sen tehnyt jo ihan liian monta kertaa. Olen huomannut että me ihmiset saatetaan muuttua ns. eri suuntiin, joten mitäs sitä väkisin yrittämään, jos ei kerran seura enää miellytä ;) Sä osaat aina valita viisaat sanat <3 Kiitos ihanasta kommentista ja aurinkoista alkanutta viikkoa! :)

   Poista