torstai 20. kesäkuuta 2013

Saimaa, osa 5

Melkoisen loiskuvan ja keikkuvan yön jälkeen lähdimme Oravista tiistaina noin yhdeksän maissa, koleassa (+14) ja pilvipoutaisessa säässä kohti Savonrantaa. Vaatetta oli päällä kuin huhti- ja toukokuun reissuissa konsanaan! Ei nyt sentään toppatakkia päällemme puettu (koska niitä ei ole mukana), mutta muistutimme lähinnä kahta michelin-ukkoa kavutessamme takakannelle karttojen, kiikareiden, kameran ja plotterin kera ;) Hyytävän kylmä tuuli oli sentään onneksemme melkoisen heikkoa, joten emme luovuttaneet ja siirtyneet sisäohjaamoon.

Oravista lähes heti lähdön jälkeen vastaan tullut kapeikko oli oikea keppiviidakko ;)
Hyvin pian pääsimme selvästi väljemmille vesille ja jylhempiin maisemiin


Matkan edetessä myös sää lämpeni, taivas sinistyi ja kaikki värit tuntuivat kirkastuvan. Aamun koleus oli jo täysin unohtunut ja ihania maisemia katsellen ja siinä sivussa merikarttaa lueskellen matka taittui oikein mukavasti ja hyvällä fiiliksellä. Merellä pienet luodot ja saaret ovat lähes paljaita, sellaisia kauniin karuja, mutta täällä ne näyttävät aivan toisenlaisilta ja erityisesti kuulostavat! Aivan ihastuttava pikkulintujen laulanta kuuluu todella kauas ja sitten ihan vieressä saa nauttia hetken ajan aivan korviahuumaavasta konsertista, ihanaa! :)Matkan varrella riisuimme pikkuhiljaa vaatekerroksia pois ja Savonrantaan saavuttaessa oli jo täyshelle ja rantautumisen aikana ehti tulla ihan hikikin ;)

Kauaa emme kuitenkaan saaneet nauttia kuumuudesta, kun tuuli yltyi kovaksi, taivas tummeni ja sitten alkoi tosi kova jyrinä, pauke, räiskyntä ja kaatosade.


Ensin satoi vettä ja sitten jo tulikin taivaan täydeltä rakeita ja maisema muuttui hetkessä lähes valkoiseksi!Ukkoskuuron jälkeen söimme ja joimme kahvit sekä teimme vähän "lumihommia" eli harjasimme veneen kannen ja katon puhtaaksi rakeista ja sitten lähdimme koirien kanssa kävelylenkille. Iloinen yllätys oli, että kauniita kuvauskohteita ja mielenkiintoista katseltavaa löytyi pienestä Savonrannan kylästä aika paljon.
Iloinen yllätys oli myös se, että seuraavana päivänä tapasimme sattumalta ex-mieheni ihania sukulaisia, jotka olivat tulleet mökille viettämään yhteistä lomaa. Edellisen kerran tapasimme toissa kesänä meidän kotona, kuopukseni rippijuhlissa. Halausten ja nopeiden kuulumisten vaihtamisen jälkeen kävimme ensin kurkkaamassa venettämme ja sitten lähdimme koko porukalla käymään myllymuseossa.
Kauniissa, vanhassa myllyssä on neljässä kerroksessa esillä erilaisia käsitöitä ja ensimmäisestä kerroksesta löytyy lisäksi aivan ihastuttava myymälä, missä on kaikenlaista ihanaa ja ainutlaatuista ostettavaa. Itse kuulun ihmisiin joille on peukalo kasvanut keskelle kämmentä, kun käsitöistä puhutaan, joten arvostankin todella suuresti kaikkia käsityön taitajia.Saimme myös kutsun mökille iltaa viettämään, joten kävelimme sinne koirien kanssa. Juttelimme, saunoimme ja tietenkin uimme, jonka jälkeen mahtava isäntä paistoi meille kaikille grillikodassa makkaroita ja lettuja. Perinteinen mölkkykisa käytiin myös illan kuluessa ja tulihan taas kerran todettua, että jotkut ne osaa aina ja jotkut eivät opi ikinä ;) Aika kuluu aivan liian nopeasti kun on hauskaa ja haikein mielin kiitimme isäntiä ja emäntiä ruhtinaallisesta vieraanvaraisuudesta sekä kaikin puolin mukavasta yhteisestä ajasta ja käppäilimme koirien kanssa paatille nukkumaan.


Savonrannasta jäi meille todella mukavat muistot ja mainittakoon myös, että vierasvenesatama oli suojaisa ja viihtyisä ja saamamme palvelu oli erittäin ystävällistä. Ruusuja ihanalle Noidankattilan "noidalle" ;) Kaksi yötä siellä tuli erittäin makoisasti nukuttua ja eilisaamuna oli ensin vuorossa tankkaus ja septin tyhjennys ja sitten lähtö kohti Rääkkylän Paksuniemeä! :)


2 kommenttia:

  1. Onpas siellä nyt sää ollut todella vaihtelevaa! Kivoja kuvia olette saaneet. Savonlinnan seutu on kyllä kauniin näköistä muutenkin. Olisi tosi kiva veneillä siellä joku kesä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on todella nähty jos jonkinmoista keliä. Tuulet ovat ajoittain olleet koviakin, mutta niin lyhytkestoisia, ettei aallokkoa ole muodostunut juuri nimeksikään. Meno on ollut tasaista ja oikein mukavaa, suosittelen lämpimästi tänne tulemista :) Oikein hyvää juhannusta sinulle Vellamo! :)

      Poista