sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Saimaa, osa 4

Purjehtijat lähtivät yksi toisensa jälkeen eilen Savonlinnasta ja heillehän keli oli mitä parhain. Tuulta oli edelleen noin 10 m/sek ja sadekin oli loppunut jo aamupäivästä. Me päätimme jäädä vielä yhdeksi yöksi, koska perjantai meni sadetta ja myrskyä pidellessä, joten reipas ulkoilupäivä kauniissa kaupungissa houkutteli, ja oli myös muutama kauppa, jossa halusin vielä käydä ennen lähtöä.
Teimmekin koirien kanssa kahden tunnin kävelykierroksen lähes kokonaan rantoja pitkin. Ensin kauppatorille, josta sillan yli Savonniemeen, Haislahden ohi Syväsatamaan, Huutokallioon, Vasikkolahteen ja sieltä koukkasimme sisemmäs pururadalle, josta pienen kiemurtelun jälkeen päädyimme vastakkaiselle puolelle, Hevonpäänlahden rantaan. Sieltä tepsuttelimme uutta, vielä keskeneräistä rantoja myötäilevää kävelytietä pitkin takaisin veneelle.

Tässä muutama kaupunkikuva:

Kävelykierroksen jälkeen jätimme koirat veneelle lepäilemään ja lähdimme samantien uudelleen kaupungille. Sähköpostiini oli tullut tarjouskirje Suomalaisesta kirjakaupasta, joten sieltä kävimme hakemassa lisää lukemista. Ostoskassiimme päätyi 6 kpl tarjouspokkareita sekä Savonlinna-Joensuu järvikarttasarja.


Uuden kartan ansiosta pääsemme turvallisesti Paksuniemeen, missä olisi tarkoitus viettää juhannusta. Sinne onkin tulossa monta venekuntaa Kotkasta ja ainakin yksi Haminasta. Paksuniemen yrittäjäpariskuntakin on kotoisin Kotkasta, joten mielenkiinnolla odotan millainen meininki siellä tuleekaan olemaan ;)

Kauppakierroksen jälkeen söimme ja heittäydyimme pötkölleen lukemaan ja myönnettäköön, ihan pienet torkutkin siinä samalla tuli vetäistyä. Illalla vielä nautimme pientä huikopalaa punaviinin kera takakannella....Nyt olemme Oravin vierasvenesatamassa ja täällä on meidän lisäksi vain kolme venettä, joista kaksi yllättäen Kotkasta :D

Tässä vielä kuvia tältä päivältä, ja viimeiset kuvat ovat Oravin avokanavasta, josta tulla tupsahdimmekin lähestulkoon suoraan tähän Oravin satamaan ;)Tulimme juuri äsken iltakävelyltä koirien kanssa ja totesimme että tänään ei taideta istuskella takakannella. Täällä alkoi nimittäin satamaan vettä. Huomenna matkamme taas jatkuu........6 kommenttia:

 1. Toivotaan että kelit paranee sielläkin. Minäkin pääsen huomenna vihdoin lomailemaan maalle, rauhaan. Laatuaikaa koirien ja kissan kanssa luonnon helmassa, ihanaa! Meinasin just ostaa yhen noista Jungstedtin kirjoista, mut hyvä kun en sitte ostanutkaan. En oo lukenu noista vissiin mitään. Mulla on 2 Kyrön kirjaa myös :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen ja tänään on ollu hyvät kelit! Kyseessä oli vaan sadekuuro, nyt jo taivaanrannassa näkyy kirkasta taivasta :) Ihanaa laatuaikaa sulle sinne maaseudun rauhaan! Vaihdellaan sit pokkareita kun nähdään :)

   Poista
 2. Olet aikamoinen veneilijä/ulkoilija..ja sehän on hyvä.
  Kuvia katsellessa tuli mieleen, että kyllä Suomen kesä on kaunis, satoi tai paistoi. :)

  Marianne F.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat pitävät huolen siitä, että joka päivä tehdään kunnon kävelylenkit. Perjantaina pidettiin suosiolla välipäivä ulkoilussa kaatosateen ja kovan tuulen takia, joten seuraavana päivänä kävely tuntuikin erityisen mukavalta :) Suomen kesä on todella kaunis, todellakin ja sateen jälkeen tuoksu on aivan ihana! Hyvää alkanutta juhannusviikkoa sulle! :)

   Poista
 3. Kylläpä onkin ollut sininen taivas. Siitä ei kovin olla viime päivinä nautittu täällä Tampereella. Toivotaan aurinkoista säätä sinne juhannuksesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoista juhannusta sinne teille myös! :)

   Poista