perjantai 14. kesäkuuta 2013

Saimaa, osa 3

Eilen aamulla yhdeksältä lähdimme Sulkavalta kohti Savonlinnaa. Tuulen suunta oli kääntynyt, joten jälleen kuljimme valtaosan matkasta vastatuuleen. Tuuli oli kuitenkin lämpimämpi ja heikompi kuin edellisenä päivänä ja aurinkokin ilahdutti meitä paistamalla koko matkan ajan. Minä taas ihastelin kauniita maisemia, ihania mökkejä, pieniä rantasaunoja upeine laitureineen, siis lähes kaikkea. Kuvia tuli taas napsittua aika monta ;) Siinä matkan varrella alkoi päässäni soimaan Jukka Kuoppamäen kaunis kappale nimeltään Sininen ja valkoinen.

Sininen on taivas, siniset on silmänsä sen.
Siniset on järvet, sinisyyttä heijastaen.Losseja eilisen taipaleemme varrella tuli eteen kolme kappaletta, joista yksi kulki ilman vaijeria. Näytti muuten siltä, että ei löydy niin pientä saarta, etteikö suomalainen sille mökkiä saisi rakennettua ja siltä, että lokit rakastavat merimerkkien nokassa istumista ;)

Sininen ja valkoinen, värit ovat vapauden

Tuohiluodon loisto. Luotojen nimet oli ainakin muutamassa kohtaa maalattu kallioon, mutta minä huomioin seikan vasta tämän ties monennenko loiston kohdalla ;)


Valkoiset on pilvet, lampaat nuo taivaan sinisen

Vähäinenkin tuulenvire tyyntyi lähestyessämme Savonlinnan kaupunkia. Veneväylä kiersi Olavinlinnan takaa ja siitäkin tuli otettua monta kuvaa, mutta eihän sitä tuosta näkökulmasta ole aiemmin tullut katseltuakaan.

Seuraavaksi edessä oli avattava rautatiesilta, jonka alituskorkeus on 7,5 metriä. Sillan avaus pitäisi tilata tuntia aikaisemmin ja mieheni soittaessa klo 13:10, tuli vastaukseksi että kukaan ei ole tilannut avausta klo 14 joten hän avaa sen vasta klo 15, jos haluamme. Ei haluttu. Veneen korkeus on antennin kärkeen mitattuna 8,1 metriä, joten päätimme koittaa sillan alitusta. Hitaasti madeltiin kohti siltaa eikä antenni edes hiponut sillanpohjaa, vaan väliin jäi tilaa ehkä jopa reilut kymmenisen senttiä :)Toissa vuonna yövyimme Törninpyörässä, mutta siihen tuuli ja ohikulkevat laivat tekivät jatkuvasti aaltoja, joten päätimme koittaa vaihtelun vuoksi kaupungin toisella puolella sijaitsevaa Kylpylä Casinon rantaa. Laiturit ja suurin osa poijuista ovat ihan ok-kunnossa. Tuuliltakin tämä puoli on hyvin suojattu, mutta paikka on todella meluisa uuden ohitustien takia. Ympäröivät ulkoilumaastot ovat sentään hyvät ja viihtyisät, joten koirien kanssa lenkkeily onnistuu hienosti. Tämänpäiväinen sää hieman kyllä latistaa tunnelmaa, mutta toivotaan että huomenna kirkastuu sääennusteista huolimatta.Kuten kuvista näkyy, ruuhkaa ei todellakaan ole!
Tälle päivälle on annettu tuulivaroitus koko Saimaan alueelle (11-12m/sek) ja vettähän täällä vihmoo myös lähes taukoamatta. Kohta pitäisi lähteä ruokaostoksille, mutta sitä ennen käydään kyllä jossain ravintolassa syömässä. Illemmalla menemme kylpylään pulikoimaan, sillä kaikki kylpylän palvelut sisältyvät satamamaksuun joka on sähköineen 22,-/vrk, eli ei paha ollenkaan.
Huominen säätiedotuskaan ei kovin hyvältä vaikuta, sillä luvattu edelleen yhtä kovaa tuulta ja paikoitellen sumua, mutta ei murehdita sitä vielä. Katsellaan ja kuunnellaan tuulta ja sadetta sataman suojassa siis ainakin huomiseen. Mukavaa viikonloppua! :)

12 kommenttia:

 1. Meidän veneen kotisatama on tuossa Törninpyörässä. Minä en myöskään tykkää siitä, on liian levoton paikka. Aiemmin kotisatama oli Oravissa ja oli meidän mieleen kovasti. Vaan kun veneemme on osaomistusvene niin on tyydyttävä porukkapäätökseen. Ja eihän me juuri Savonlinnassa viivytä kun ennen lähtöä pakolliset touhut , samoin lopussa. Jopa teillä sattui päivälle monenlaista säätä!Varmaan tuo kylpylä on oikein hyvä juttu odotella säiden vaihtumista!Täytyy meidänkin kokeilla joskus, etenkin reissun päätyttyä varmaan kylpylä olisi paikallaan etenkin jos on kovin viipyillyt retki-tai luonnonsatamissa!On tosiaa hauskaa että olemme aloittaneet samaan aikaan veneilyn, teillä on tosin purkkari, meillä moottorivene Bella Falcon!Ehkä meikin sitten eläkepäivinä hankimme jo ihan omankin veneen. Nyt ei paljon kannata Rovaniemeltä käsin pitää omaa venettä Saimaalla. Yhteistä on myös lapinkoirat!Ovat hyviä venekoiria vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloinhan se ei haittaa kun siinä ei useampia öitä vietä. Tykkäsin katsella ohikulkevia veneitä ja laivoja, mutta se jatkuva keikkuminen ja heiluminen ei ollut mukavaa. Hahaa Maaretta! Tämä meidän paattikin on moottorivene :D Albatross 321 M/S on hidas, uppoumarunkoinen moottorivene tukipurjeella. Tuohon lyhyeen mastoon (nysään) nostetaan siis joskus, varsinkin kovemmalla takatuulella ns. tukipurje (mä kutsun sitä nessuksi kun on niin pieni ;)) Osaomistusvenehän on järkiratkaisu. Kyllä nuo lappalaiset ovat ihan mahtavia koiria, myös veneessä <3

   Poista
  2. En ole tainnut rekisteröidä teidän veneen merkkiä aiemmin vaan kun kuvista vaan on purjetta ja mastoa vilahdellut...niinkuin näet,olen alkutaipaleella tässä hommassa! Enkä sitäpaitsi ole koskaan ollut hyvä tunnistamaan minkään menopelin merkkiä, en autojenkaan!

   Poista
  3. No kuka näitä kaikkia merkkejä ja malleja voi muistaakaan, en minä ainakaan :D Moni muukin on luullut että tällä voi purjehtia, mutta tosiaan rullauksen estoon tuota tukipurjetta lähinnä merellä käytetään :) Tämä ostettiinkin sillä periaatteella että tässä on meille loppuiäksi paattia riittämiin, mökkiä kun ei ole minkään vesistön ääreltä ikinä varaa ostaa :) Sun toinen kommentti hävisi jonnekin, vaikka yritin sitä julkaista? Taisin töpeksiä jotakin :/ Siihen piti vaan kommentoida vielä että ihanaa jos vielä 30 vuoden jälkeenkin täältä voi uusia paikkoja löytää, aivan mahtavalta kuulostaa. Siinähän sitä sitten meille loppuiäksi tavoitetta ;)

   Poista
  4. Kommentoin aiemmin maaliskuussa olleeseen postaukseesi, jossa esittelit venettäsi. Kävin siellä tutustumassa veneeseesi paremmin :-)Ja siellä näkyi kommenttini olevan!

   Poista
  5. Oi kiitos Maaretta! Olenpa ollut sokea kun en hyväksyessäni huomannut että olet kommentoinut kahta eri tekstiä :D Täytyykin käydä kurkkaamassa ;)

   Poista
 2. Olavinlinna, historiallisia maisemia. Olo on varmaan kuin aikamatkalaisella. Kylpyläetu on loistava :-). Toivottavasti ilmat tästä paranee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen reissu on kyllä ollut ainakin tähän asti ja ihmisten ystävällisyys ja välittömyys on aivan mahtavaa. Tänäänkin tuli kauppareissun yhteydessä jutusteltua mukavia muutaman henkilön kanssa :) Muuten lähinnä koneella tänään tullut kökittyä, sanaristikoita ollaan tehty ja lueskeltu. Kylpylässäkin tuli käytyä, mutta tosi pikaisesti. Oli pullollaan porukkaa, suurin osa venäläisiä, ja hädintuskin mahduin saunan lauteille ;) Jospa huomenna keli kirkastuisi ja tuuli vähän tyyntyisi. Tekisi mieli taas jatkaa matkaa....

   Poista
 3. Olipa hauska nähdä Olavinlinna vesiltä käsin (meinasin sanoa mereltä käsin =D). Teillä on kyllä upea reissu menossa. Meillä alkoi tänään viikon loma ja lähdetään huomenna kanssa vesille. Heinäkuussa sitten päästään vesille vähän pidemmäksi aikaa. Nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih!:) Ihan sama juttu meillä molemmilla. Mies just eilen viimeks varotteli mua ettei vaan avain putoa mereen! Ei sovi suuhun millään sana järvi ;) Oikein mukavaa lomaa teille myös! Ja nauttikaa tekin siellä, niin mekin täällä :D

   Poista
 4. Hyviä kuvia.
  Näette vesiltä aivan eri perspektiivistä asioita..ja mielenkiintoista toi veneilyelämä :)

  Terkuin, Marianne F.
  (unohdin laittaa niemeni siihen osa kolmosen kommenttiini, joten se nimetön kommentti on minulta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tää on vähän kuin mökkeilyä, mutta tässä mökissä ikkunasta näkyvä maisema vaihtuu aika monta kertaa kesässä ;)

   Poista