torstai 13. kesäkuuta 2013

Saimaa, osa 2

Eilen Puumalassa tuuli yltyi yltymistään iltaa kohti ja alkoi tuntumaan ihan kotoisalta veneen keikkuessa, köysien natistessa ja tuulen ulvoessa takiloissa.


Tänä aamuna tuuli pohjoisesta n. 6 m/sek ja se tuuli oli todella kylmä. Siis todella! Vastatuuleen kuljettaessa vaatetta oli puettava päälle todella reilusti ja hanskatkin piti pukea ettei sormet menneet ihan kohmeeseen!


Suunnilleen kolmisen tuntia ajelimme Puumalasta kohti Sulkavaa ja vain tämä purkkari sekä yksi moottorivene kulki kanssamme samaan suuntaan. Kaksi teräsvenettä tuli vastaan, mutta muuten olimme liikenteessä ihan vain itseksemme. Sesonki taitaa tosiaan alkaa vasta juhannuksesta...


Kohtalaisesta tuulesta oli sen verran hyötyäkin, että pilvet hajosivat tai ainakin hälvenivät pois meidän reitiltä ihan kiitettävästi. Saimme nauttia Saimaan sinessä auringon ihanasta lämmöstä, vaikka todella kylmä pohjoistuuli yrittikin parhaansa mukaan pilata tunnelmaa. Ihanalle "arskalle" selvä erävoitto 6-0 ;)


Matkan varrella näimme aika korkeita ja jylhiäkin kalliomaisemia ja tämänkin retkisataman laituriin oli kiinnittynyt ainoastaan yksi vene.Todella korkea ja jyrkkä kallioseinämä! Vähän jopa pelottavan näköinen, ainakin minun mielestäni. Tätä retkisatamaa ei kannata ehkä ihan ensimmäisenä suositella lapsiperheille.


Mitä lähemmäksi Sulkavaa saavuimme, sen tyynemmäksi ja lämpimämmäksi keli muuttui ja aurinko onnistui paistamaan pilvien lomasta lähes taukoamatta.


Näin tyyni ja aurinkoinen satama meitä Sulkavalla odotti. Rantautumisen ja satamamaksun suorittamisen jälkeen tulikin keskusteltua kahden herrasmiehen kanssa mm. veneen kunnostuksesta, erityisesti ikkunoiden tiivisteistä ja kiilakumeista yms. Ihania ihmisiä tavattu taas kerran :)Leppoisaa ja lämmintä oli istuskella takakannella ilta-auringossakin, vaan tapahtuipa Sulkavalla sentään jotain jännääkin...


Eipä kurvailleet nuoret autoillaan rantaan perinteiseen tikanheittoon. Kaivoivat sen sijaan autojensa takakonteista esiin kunnon pitkävartiset kirveet ja alkoivat niitä viskelemään, mutta eivät sentään toisiaan kohti, vaan näihin tauluihin! Siinä sitä oli pääkaupunkiseudulta kotoisin olevalle ihmiselle aivan riittävästi ihmettelemistä :D

Koirien mielestä paljon jännittävämpää oli pulskean, meidän pikkukoiruutta huomattavasti isomman kissan saapuminen häntä pystyssä, äänekkäästi naukuen rantalaiturille. Kehtasi vielä mokoma röyhkimys käydä makuulle veneemme edustalla olevalle penkille.

Tule istumaan jos uskallat

Älä käy katti yhtään mulle isottelemaan vaikka isompi ootkin!

Siinä sitä oli pikkukoiruudella ihmettelemistä kerrakseen. Ei kotikulmilla ole noin röyhkeitä kissoja nähtykään!
Hetken toisiaan tuijotettuaan, kissa tepasteli arvokkaasti häntä pystyssä takavasemmalle ja meidän pikkumies meinasi jähmettyä ihan suolapatsaaksi kun katsetta ei voinut sekunniksikaan irrottaa mokomasta maukujasta. Kyllä oli pikkumiehellä rinta rottingilla pitkän aikaa, kun voitti (ainakin omasta mielestään) tämän erittäin tiukan ja piinallisen tuijotuskilpailun ;)


Me keskityimme nauttimaan kauniista, kesäisestä maisemasta ja auringonlaskuun asti oli kannella oikein mukava istua.
Auringon laskettua tuli taas kylmä, joten lähdimme saunomaan ja uimaan. Nyt on mukavan raukea olo, joten paras kömpiä nukkumaan. Huomenna aamulla suuntaamme veneen keulan kohti Savonlinnaa. Kauniita unia! :)12 kommenttia:

 1. Siellä on sitte riittäny vähän kaikenlaista säätä. Kivannäköisiä maisemia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomiseksi luvattiin kuurosateiden ja kovan tuulen (11m/sek) lisäksi mahdollisesti sumua! Jee!! Taidetaan jumittaa Savonlinnassa sunnuntaihin.... mutta maisemat on olleet tosi kauniita :)

   Poista
 2. Kaunis ilta teillä on ollut Sulkavalla!Parasta veneilyssä ovatkin nuo auringonlaskut, joita on hyvä seurailla veneen kannelta! Yleensä kun satamat,niin retki-kuin vierasatamatkin on sijoitettu upeisiin paikkoihin. Tuo Sulkavan Linnavuori on nieno paikka. Me yövyimme siellä viime elokuussa ja illalla kiipesimme tietenkin sinne ylhäälle ihailemaan auringonlaskua sieltä . Elokuun loppu oli myös hyvin hiljaista aikaa joka paikassa. Sulkavallakin oli kaikki paikat jo kiinni! Mutta minä tykkään veneillä syksyllä myös. Nyt meillä on viikko juhannuksen jälkeen ja toiseksi viikoksi tulemme Saimaalle syyskuun ekalla viikolla! Meillä on myös neljäs kesä menossa veneilyssä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä sanoa, ettei ole valittamista ollut satamien sijainnin suhteen :) Tyyniä, rauhallisia ja ennenkaikkea kauniita paikkoja. Nautin siitä todella, kun täällä ei ole ruuhkasta tietoakaan, ehkä sitten juhannuksen jälkeen....
   Teidänkin Saimaalletulo lähestyy kovaa vauhtia, toivotaan että kelitkin vähän paranisivat, vaikka tällaisiahan kelit varsinkin alkukesästä enimmäkseen ovat. Jännää miten samanlaiset kiinnostuksen kohteet meillä on teidän kanssa ja vieläpä yhtäaikaa ollaan veneilykin aloitettu :)

   Poista
 3. Upeita kuvia!! oho, ai kirveen heittoa! Ihana kuva tiukkailmeisestä hauvelista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä riittäisi kyllä kaikenlaista kuvattavaa, mutta nuoret katselivat sen verran epäluuloisesti mua ja kameraa, että tyydyin maisemien kuvaamiseen ;) Pikkukoiruus ei edes huomannut kun otin siitä kuvia :D

   Poista
 4. Kylläpä on jylhät maisemat teillä ollut matkanvarrella. Kaunista ja näyttää iltakin kaunistuneen vallan ihanaksi.
  Järvellä on kyllä mukavaa! Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun miestä naurattaa kun huokailen ja ihastelen maisemia ja napsin kuvia minkä kerkiän ;) Ilta oli aivan ihana. Lämmintä ja peilityyntä. Vettä taitaa sadella ainakin täällä vielä huomiseen puoleenpäivään, mutta toivotaan että aurinkoakin nähtäisiin. Mukavaa viikonloppua sinulle! :)

   Poista
 5. Oi miten kauniita kuvia. Ompa kiva nähdä kuvia Saimaalta vesivinkkelistä. Sinisyys on häkellyttävän kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Tuota satamakuvaa missä näkyy teräsrunkoinen purkkari ilman mastoa, on epäilty käsitellyksi, mutta mä en osaa enkä edes halua opetella kuviani käsittelemään. Tulee juuri sellaisia kuvia mitä kamera ja minä saadaan aikaisiksi ;) Täällä on paikoitellen niin valtavan kaunista että ihan pistää huokailemaan :D

   Poista
 6. Kyllä on hyviä kuvia ja nauroin ihan ääneen tota koirasi kuvan tekstiä, hih :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! :) Pikkukoira ihan tärisi kun sitä jännitti niin kovasti, eikä katsetta voinut hetkeksikään irrottaa kissasta. Meidän 4,8 kiloista Indiä varmasti monta kiloa painavampi tuo kissa kyllä oli, hih! ;)

   Poista