maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kotiinpaluu

Viime viikko oli tunteikas ja touhukas. Odottelin jo kovasti esikoistani kotiin Irlannista lähes vuoden poissaolon jälkeen. Juttelimme hänen kanssaan skypen välityksellä monena iltana mm. pääsykokeista, asunnon hankinnasta, opiskelu- ja työpaikasta ym. tärkeistä ja suurista asioista. Paljon on asioita järjestettävänä ja selvitettävänä, mutta koitamme malttaa mielemme ja keskittyä yhteen asiaan kerrallaan.

Viime syksynä kun hän lähti, oli ilmassa odotusta, jännitystä, pelkoakin ja tietysti kaipausta, niin meillä, jotka jäimme tänne kotisuomeen, kuin hänellä, joka lähti kohti uutta ja tuntematonta.
Kirjoitin hänen läksiäiskorttiin Toven Janssonin ajatuksen: Ei ole konstikaan olla rohkea jos ei pelota. Olen valtavan ylpeä ja iloinen tyttäreni rohkeudesta ja menestymisestä siellä Irlannissa, niin työssään kuin englanninkielen opinnoissaan. Pelot on tehty päihitettäviksi ja vaikeudet voitettaviksi.

Nyt hänellä on takanaan valtavan upea ja tapahtumarikas elämänvaihe ja kokemus, josta jäi käteen muutakin kuin Englanninkielen sertifikaatti ja työtodistus.
Tervetuloa takaisin kotiin tunteikas ja temperamenttinen tyttäreni!

Tuulta ja tyrskyjä ei merellä ollut tällä kertaa tarjolla, mutta mielen ja tunteiden paloa sitäkin enemmän. Täyttä elämää, täydellä tunteella.......


Illan päätteeksi H35 lipui hitaasti purjeella laituriin. Kaikki keskittyivät ihailemaan sen kaunista, hiljaista ja eleetöntä saapumista. Minun sydämessä läikähti......

10 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia, varsinkin tuo missä on auringon silta! On vain yksi asia elämässäni, mitä olen (tähän mennessä) katunut, ja se on se ettei minulla ollut rohkeutta lähteä nuorena ulkomaille. Uskon myös, että esikoisellasi on ollut mahtava vuosi takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihan samaa minäkin olen katunut. Uskon että moni muukin on tehnyt saman virheen. Olen tosi onnellinen ja ylpeä, että tyttöni uskalsi lähteä :)

   Poista
 2. Upeita rantoja siellä teidän veneilyvesillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa tutustumaan itäiseen suomenlahteen! :)

   Poista
 3. Löysin blogiisi ihan sattumalta jonkin toisen blogin linkeistä. Onpas kiva löytää lisää veneilyblogeja. Täytyy rueta seuraamaan teidänkin retkiänne. Mukavaa ja aurinkoista kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa seuraamaan mun veneily- ja vähän muitakin pulinoita :) Oikein mukavaa ja aurinkoista kesää sinulle myös! :)

   Poista
 4. Anonyymi4/6/13 15:35

  Upea juttu toi Jennin saama kokemus ja kielilisä ja pärjääminen hyvin vieraassa kulttuurissa. :)
  Siitä on valtavasti hyötyä hänelle elämässä.

  Ja upeita taas nuo kuvat!

  Alkukesän terveisin, Marianne F.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa :) Itseluottamustakin tuli kokemuksen myötä aimo annos lisää. Kiitos kauniista sanoistasi! :)

   Poista
 5. Tuli ihan kyyneleet silmiin; ihana että sait tyttären taas Suomeen ja ihanaa että hänellä oli mahdollisuus kokea tällainen vuosi. Upeat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos sinulle Nonna <3

   Poista