keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Arboretum

perustettiin vuonna 1902 valtioneuvos A. F. Tigerstedtin istuttaessa ensimmäiset puulajit Mustilaan Elimäelle. Tänään alue on lajissaan ainutlaatuinen puu- ja koristekasvilajien kokeilualue koko Pohjois-Euroopassa.

120 hehtaarin puistoalueella kasvaa lähes 100 havupuulajia, 200 lehtipuulajia sekä lukuisia pensaita, köynnöksiä ja perennoja eri puolilta maapalloa. Mustilan koristepensaista tunnetuimpia ovat alppiruusut ja atsaleat, joita on arboretumissa yli 150 lajia ja lajiketta.

Kävimme arboretumissa siskoni kanssa kuvailemassa ja viettämässä aurinkoista iltapäivää viime viikolla ja tässä sieltä muutamia kuvia. Minulla oli ensimmäistä päivää käytössäni Nikon D3100 järkkäri ja kuvat eivät ole niin onnistuneita kuin toivoin niiden olevan, mutta toivottavasti puiston rauhallinen, osittain satumetsämäinen ja eksoottinen tunnelma välittyy kuvista. Näillä seuduilla jos satutte liikkumaan, niin kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa tähän ainutlaatuiseen puistoon.

Ennen puistokierrosta tutustuimme viinitupaan sekä Mustilan Taimitarhaan, josta löytyi ainakin toistaiseksi tämän seudun ehdottomasti upeimmat ja edullisimmat taimet.

Viinejä

Hilloja ym. herkullisia säilykkeitä

Hauskoja koruja ;)
Janohan tuolla kierrellessä tuli, joten lopuksi piipahdimme idylliseen kahvilaan nauttimaan lasilliset paikallista luomumehua :)


Seuraavan kerran aion mennä tuonne syksyllä parhaimpaan ruska-aikaan. Toivottavasti olen siihen mennessä ehtinyt tutustua uuteen kameraan ja onnistun ottamaan parempia kuvia.6 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia minusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihana paikka ja livenä kauniimpi ;)

   Poista
 2. Hienoja kuvia, ei mitään vikaa! Näytti ihanalta paikalta, jonne voisin itsekin mennä. Muutaman kerran olen ohi ajanut ja aina ajatellut, että pitäisi käydä. Seuraavalla kerralla en aja ohi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Katinka! :) Siskon kanssa ollaan puhuttu monta vuotta tuonne menosta ja nyt vihdoin saatiin aikaiseksi. Kiva kuulla että heräsi kiinnostus ;)

   Poista
 3. Oi kuinka upea paikka!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se tosiaan on. Tulee varmasti mentyä vielä uudelleenkin :)

   Poista