keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Suunnittelua ja valmistelua

Viime viikon keskiviikkona meillä oli iltaohjelmassa veneen katsastus. Ruuhkaa ei ollut, joten ei ehditty odotella kuin ehkä 10 minuuttia, kun katsastusmies jo asteli paattiimme. Kaikki oli kunnossa, joten nyt voidaan hyvillä mielin alkaa suunnitella tämän kesän lomareissua Saimaalle. "Laivan lastaus" on jo aloitettu. Kenkiä, vaatteita, pesuaineita, lukemista, ruokaa, juomaa....huh, lista on pitkä. Parin viikon kuluttua olisi mieheni ja isäni tarkoitus ajella Santion raja-asemalle, yöpyä siellä ja seuraavana aamuna lähteä kohti Saimaan kanavaa. Lappeenrannassa olisi sitten tarkoitus vaihtaa miehistöä eli minä hyppään koirien kanssa veneen kyytiin ja isäni jatkaa sieltä autolla kotiin. Nämä suunnitelmat ovat tietenkin vasta alustavia ja saattavat säidenkin takia vielä siirtyä.


Uudet pelastusrenkaat kävimme ostamassa jo ennen katsastusta haalistuneiden ja hapertuneiden tilalle. Sisäpuolelle raapustin heti veneen nimen ja rekisterinumeron.


Nysäkin sai tuoreet tarrat taas kylkeensä :)

Reittisuunnitelmia on minun mielestä tosi kiva tehdä ja odotan jo ihan täpinöissäni uusiin maisemiin pääsyä ja olisihan Saimaan norppaakin hieno nähdä edes vilaukselta.Täydellistä olisi, jos tällä reissulla ei sataisi lähes joka päivä, kuten toissakesänä, jolloin edellisen kerran vietimme Saimaalla n. 4 viikon veneilyloman, Yhden viikon satoi melkein putkeen aamusta iltaan. Veneessä oli "hieman" kosteaa ja kävimme ostamassa lisälämppärin Savonlinnan K-Raudasta. Mieleenpainuva ja hauska kokemus :) "Saattaapi olla että on, vaan saattaapi olla että ei ole", oli iloisen miesmyyjän vastaus kysymykseemme lämmittimistä. (koneella saldo näytti -1) Yhdessä kurkimme hyllyjen päältä, alta, väleistä, takaa, kunnes lopulta varastosta, yhdeltä ylähyllyltä löytyi hieman kolhiintunut paketti, jonka sisällä hieman kolhiintunut lämppäri. Myyjä tokaisi: "Nyt lähtee halavalla jos vaan kelepaa". Kelpasihan se. Toivotteli myyjä meille vielä lähtiäisiksi aarinkoista lommoo!! Taisi olla sitä kuuluisaa savolaista huumoria ;) Hyvä lämppäri muuten. Toimii vieläkin eikä todellakaan ollut hinnalla pilattu!

Tässä vielä toissakesältä muutama aurinkoisempi kuva Saimaalta:

Iskrovkan tai Svetotsnojen sulku, en muista enää kumpi ;)


Savonlinna

Kutveleen kanava Suur-Saimaalla


SatamosaariEnnen kesälomareissua on kuitenkin vielä vähintään se yksi viikonloppu tutuissa kotimaisemissa tarkoitus veneillä. Toivotaan että aurinkoiset kelit jatkuvat...

PS. Lämmin tervetulotoivotus uusille lukijoille :)

8 kommenttia:

 1. Kyllä sielu lepäsi katsellessa noita kauniita maisemakuvia. Aivan tunsin veden liplatuksen ja luonnon rauhan. Olet sinä, Anneli, vaan aika rohkea seiloritar ja aikaansaava mimmi. Mukava oli lukea taas.:) Marianne Maakrapu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että tykkäsit maisemakuvista ja toivon että viihdyt lukijana jatkossakin :)

   Poista
 2. Vaikka meri on lähellä sydäntä, niin ovat nuo järvimaisematkin vaan kauniita... Kuulostaa hauskalta lomasuunnitelmalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseäni on jostain syystä alkanut kiinnostaa varsinkin Saimaa. Koko ikäni olen asunut ja elänyt ja kaikki lomatkin viettänyt meren rannalla tai merellä, niin ehkä haluan välillä kokea jotain vähän erilaista :) Postauksia luvassa ja kuvia varsinkin ja paljon ;)

   Poista
 3. Tuttuja maisemia. ihan sydämessä ailahti kun sinistä järvenselkää katsoi. Mehän vietämme vuosittain pari viikkoa Saimaalla, toinen viikko kesäkaudella ja toinen syksymmällä. Säät ovat enimmäkseen suosineet. Pari ensimmäistä vuotta kesäsäät oivat upeita. Yhden kerran syksyllä viikon aikana oli pari kovaa sade-ja myrskypäivää. Tuli vietettyä Linnasaaressa aikaa enemmänkin. Tykkään kovasti veneilystä myös syksymmällä. Saimaa on upea silloinkin. Ja rauhaa riittää. Tunnelma on ihan erilainen kuin kesän kiihkeinä kuukausina.Me ei olla tarkkaan vielä päätetty muuta kuin että lähdemme Savonlinnasta pohjoiseen päin ja Varistaipaleen kautta ihan Juojärvelle. Meillä on Outokummussa ystäviä, jotka ovat kutsuneet mökilleen. valamon luostarissa olisi myös kiva käydä. Mutta sään merkitys on suuri reittien valintaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa! Meille tuli vain murto-osa Saimaata "tutuksi" ensimmäisellä reissullamme, mutta tykättiin kovasti ja siksi tullaan nyt uudelleen. Me oltiin toissavuonna elokuussa siellä ja oli aika sateista, mutta onneksi kolmena viikkona sentään lähes joka päivä paistoi ainakin hetkittäin aurinko. Todella rauhallista oli silloin, mutta valitettavasti nyt on tultava sesonkiaikaan, koska lomat ovat tänä vuonna meillä tähän aikaan. Reittivalinnat ovat vielä ihan auki.....vinkkejä otetaan vastaan kokeneilta Saimaankävijöiltä enemmän kuin mielellään ;) Rauhaa etsitään, mutta voi olla ettei sitä löydetä kesä-heinäkuussa mistään suunnalta Saimaata. Loma on kuitenkin aina lomaa ja ihana tulla sinne suunnalle taas vaihteeksi :)

   Poista
 4. Ihania Saimaa-kuvia!

  VastaaPoista