sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Saaressa

Tämä veneilykausi tuli avattua perinteisellä retkellä lähisaareen. Suojaisassa laguunissa on poijuja sekä yksi laituri, johon tällä kertaa kiinnitettiin vene kylkikiinnityksellä, koska mitään ruuhkaa ei todellakaan ollut, eikä tullut. Aurinko paistoi aamusta alkaen ja tuulta oli noin 5-6 m/sek. Lähdettiin heti koirien kanssa kiertämään saarta ja pohjoisen puoleiselta rannalta koirien riemuksi löytyi vielä muutama lumikeidas. Lunta piti tietysti maistella ja sitten siinä kierittiin ja äänekkäästi ilmoitettiin muulle maailmalle miten mukavaa koiranelämä voikaan olla :)

Tämä lähisaari on tosi mukava retkikohde ihan kaikenikäisille, sillä kävelemään pääsee hyviä polkuja pitkin ja jos aivan rantoja myöten kiertää saaren, tulee kierrokselle pituutta reilut 6 km. Saaren eteläinen niemenkärki on jätettävä pois kierroksesta, sillä siellä on yksityisomistuksessa olevia mökkejä. Uimarantoja on useita eri puolella saarta ja varsinkin saaren lounaispuolella hiekkarantaa riittää. Laguunin reunamilta löytyy mm. 4 kpl grillipaikkoja, roskiksia, nuotiopuita, saha (kirves oli varastettu) sekä useita ulkohuusseja :)
Ei ollut vielä ruuhkaa hiekkarannalla, mutta koirat kyllä juoksivat kilpaa rantaa pitkin ja kahlasivat vedessä moneen kertaan, hrrrr. Kivan hiekkakuorrutuksen onnistuivat hankkimaan turkkeihinsa, tälläkin kertaa ;)
Kiivettiin auringon lämmittämälle kalliolle katselemaan ohikulkevia laivoja. Koirien turkit kuivuivat kalliolla maatessa hyvin nopeasti, joten pääsivät mokomat sottapytyt takaisin sisälle veneeseenkin ;)
Eipä ollut ruuhkaa vielä merelläkään...
Takaisin veneelle käveltiin neulasten peittämiä polkuja pitkin ja koirat pysyivät puhtaina sammalissa ja varvukoissa pyöriessään.
Laguunin vastapäiselle reunalle oli rantautunut meidän saarikierroksen aikana yksi meriläismallinen vene. Laituriin ei kiinnittynyt meidän lisäksemme muita ja tämäkin vene lähti illemmalla pois. Saatiin yöpyä ihan kaikessa rauhassa, koska muita yhtä innokkaita (hulluja) ei enää saarelle ilmaantunut :)
Tuikkujen hämyssä kuunneltiin Suomi-Slovakia lätkämatsia radiosta, nautittiin kuumaa rommia ja sain rauhassa tuulettaa leijonien maaleja, kun ei muita ollut kuulemassa ;) Naamoja kuumotti kun oltiin koko päivä oltu auringossa (rommilla ei liene osuutta asiaan) joten ei muuta kuin pipot päähän, villasukat jalkaan, lämpökerrasto ylle ja untuvapeittojen alle nukkumaan. HAH! Luitte aivan oikein, pipot päässä nukuttiin eikä mikään muu pahemmin häirinnyt unta kuin vanha ja äänekäs veneen lämmitin :D 

Tänään herättiin harmaaseen aamuun, mutta ei sentään satanut vettä........vielä. Aamupalan jälkeen tehtiin reipas 1,5 tunnin kävelykierros koirien kanssa ja kun tuuli tuntui tasaisesti yltyvän ja sadekuuroja alkoi ryöpsähdellä vähän väliä, niin irrotettiin köydet ja puksuteltiin takaisin kotilaituriin.

Siivoiltiin vielä kaikessa rauhassa venettä, tyhjennettiin jääkaappi ja minä ehdin tehdä vielä kevyen hionnan ja lakkauksen ohjaamon pöytäpintaan sekä keittiön tiskialtaiden kansiosaan.
Siihen se jäi kellumaan vaihteeksi taas auringon paistaessa lähes pilvettömältä taivaalta, kun lähdimme kotiin saunaa lämmittämään ja syömään. Keskiviikkona jälleen köydet irti....

Huomasin juuri suureksi ilokseni, että uusia lukijoita on tulla tupsahtanut edellisen postauksen jälkeen, lämpimästi tervetuloa teille!

10 kommenttia:

 1. Upealta näyttää meri. Missä tämä saari on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oheisesta linkistä löytyy lisätietoa lähisaarestamme :)
   http://fi.wikipedia.org/wiki/Lehm%C3%A4saari

   Poista
 2. Wow, mikä paikka! Ihan mielentön hiekkaranta, vallanko olitte suomessa =D? Meillä siis vene nyt vesillä ja tänään vietiin viimeiset kamat. Vielä vähän sivoamista, mutta eiköhän sitä ensi viikonloppuna jo kanssa lähdetä jonnekin lähisaareen. Ihanaa veneilykautta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Lehmäsaari on kyllä tosi hieno saari ja hiekkarantaa löytyy :) Me tykätään käydä tuolla aina keväisin ja syksyisin, kun vuoromoottori eli tuuri, kuten täällä Kotkassa sanotaan, ei kulje. Ei ole melua eikä tungosta ;) Kävin muuten jo kirjoittamassa kommenttia sun blogiin. Ihanaa veneilykautta teille myös! :)

   Poista
 3. Kaunista ja ihanan rauhallista, kun pääsitte tuolla vierailemaan melkein ylhäisessä yksinäisyydessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama venekunta piipahti tulilla makkaranpaistossa, mutta muuten saatiin valloittaa saari ihan itsellemme ja se oli ihan luksusta :)

   Poista
 4. Upean näköistä!! Ja ihanat hauvat lumessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meillä vaan upea luonto ja meri, joista saadaan nauttia :) Valitettavasti kaikki eivät arvosta ja kunnioita niitä. Tämäkin saari siivotaan roskista PSS Ry:n toimesta vuosittain! Kiitos Nonna, hauvoilla oli taas huippukivaa :D

   Poista
 5. Anonyymi3/1/15 18:58

  Kaisan väelt terkkui ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! =D Kevättä kohti pikkuhiljaa ollaan menossa ja sit taas saareen ;)

   Poista