torstai 23. toukokuuta 2013

Pihapulinoita

Lähes joka aamu otan kahvikupin kouraan ja tepastelen pihalle katselemaan mitä kaikkia muutoksia siellä on tapahtunut, vai onko mitään? Päivittäin kun tuon oman pikkupihan näkee, ei ehkä huomaakaan kuinka nopeasti maisema muuttuu. Nurmikon aivan liian nopean kasvamisen näkee kyllä, koska olen niin laiska sitä leikkaamaan. Huomenna, jos ei sada, on se taas pakko leikata, ainakin mikäli meinaan tuolla ekologisella "allivoimalla" toimivalla aparaatilla sen tehdä :)

16.5. vihertää jo lupaavasti. Taustalla pilkistävä Orapihlaja-aita näyttää vielä ihan risukasalta.

Tänään eli tasan viikkoa myöhemmin sadesään kuva samasta kohtaa. Eräs linssiludekin siellä näkyy nököttävän ;)

Rehevinä rönsyilevät kukkapenkit ovat täysin entisten asukkaiden aikaansaannoksia. Itse en tunnista murto-osaakaan kasveista, joita niissä kasvaa. Saattaa siellä elellä liuta rikkakasvejakin, mutta minun puolestani eläkööt. Ainoat kasvit, jotka olen tuohon pihalle istuttanut, ovat marjakuuset, yksi tuija, muutama mustaviinimarjapensas sekä imukärhövilliviinejä, jotka kiipeilevät kuvassa näkyvää aitaa pitkin. Nekin alkavat jo lupaavasti vihertämään.

Lappalainen ei päässyt viikko sitten vielä piiloon. Huomatkaa harmistunut ilme.

Seitsemässä päivässä tilanne on muuttunut tosi paljon ja nyt molemmat koirat pääsevät piiloutumaan kasvien ja kiven suojaan aivan kokonaan. Kuumalla ilmalla varsinkin nuo ihanan viileät lepopaikat ovat koirien suuressa suosiossa.
Isännän päiväunia ja lukuhetkiä varten on terassin kuumimpaan kohtaan laitettu sohva, ja itselleni aidan varjoon asetettu pihakeinu, ettei tarvitse sentään koirien kanssa kasvien alla kyyhötellä ;) Jokaiselle siis löytyy oman maun mukainen rentoutumispaikka.

Siellä ne koirat ovat kivenkolossa, saniaisten takana ;)

Pikkumies tulossa pois piilostaan

Uusin hankintani, suklaakirsikkapuu <3

Melkein unohdin, että istutinhan minä tiistai-iltana yhden uuden kasvin, suklaakirsikan. Olen vain niin epäileväinen sen henkiinjäämisen ja menestymisen suhteen, etten liikaa viitsi innostua asiasta.
Rikkaruohojen kitkentää ja lehtokotiloiden keräämistä pitäisi vielä paljon ahkerammin harrastaa, mutta tällä hetkellä luotan kemialliseen sodankäyntiin: RoundUppia rikkaruohoille ja Ferramolinia kotiloille, siitä se matka kohti viihtyisämpää pihaa alkaa......ehkä ;)

Toivotaan että viikonlopuksi saadaan poutasäätä, sillä vesille tai mökille tässä olisi varmaan tarkoitus taas itse kunkin lähteä. Mekin suunnittelimme että lauantaina ajaisimme veneellä Pitkäsaareen, venekauden avajaisiin ja lipunnostoon, josta sitten mahdollisesti tulossa seuraava postaus.
Leppoisaa loppuviikkoa kaikille!8 kommenttia:

 1. Onpa teillä ihana piha, työtä sen kanssa varmasti on, mutta liikaa ei kannata otta paineita, kun teillä on veneilykin harrastuksena. Rakastan polkuja ja tämäkin polku tuo jotenkin kodikkuutta ja arvoitusta pihaan, mitä mutkan takana onkaan.
  Lappalainen näyttää kuvassa ihan urosleijonalta.
  Laita taas lisää kuvia, kun kevät ja kesä etenee.
  Pädie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti kommentista ja kauniista sanoistasi! Paineita en todellakaan enää ota, lähinnä huumorilla siskonkin kanssa vitsaillaan taisteluista rikkaruohoja ja kotiloita vastaan. Hänellä lähes vastaavanlainen piha ;) Kuvia tulee taatusti kesän mittaan lisää, kun piha vielä entisestään "viidakoituu" ja muutkin kuin voikukat alkavat kukkimaan :)

   Poista
 2. Ihana idyllinen piha ja oikein hyviä kuvia, varsinkin ne missä koirat mukana. Osaat sekä kirjoittaa, että ottaa varsin hyviä kuvia. Sinun kantsii ehdottomasti kirjoitella lisää. Kyllä tykkäsin lukea ja nautin hyvistä kuvista visuaalisena ihmisenä. Hyvää loppuviikkoa ja veneilyhetkiä, Anneli! :) Terkuin, Marianne F.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! Veneily- ja meriaiheiset ovat paremmin onnistuneita, joten niitä sun kannattaa käydä kurkkaamassa :) Mun pitäis saada ostettua uusi, laadukkaampi kamera, mutta kun on niin paljon tärkeämpiäkin investointeja. Tosi kiva kun tykkäsit, toivottavasti vierailet sivuilla uudemmankin kerran. Aurinkoista kesää sulle Marianne! :)

   Poista
 3. Ihania kevätpuuhia ja kaunis piha, jossa on mukava soppi jokaiselle - myös koiruuksille :) Tänä keväänä tuo vihreys pääsi yllättämään kyllä ihan varkain. Muutamassa päivässä nurmikko oli vihreä ja lehdet puissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula-Maija :) Totta, muutos on ollut häkellyttävän nopeaa. Huomasin oman pihankin suuren muutoksen vasta kun katselin napsimiani kuvia :) Sopivasti aurinkoa, lämpöä ja sadetta, aivan ihanaa!

   Poista
 4. Ihana piha, ja ihania linssiluteita :) Kivaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Nonna! :) Oikein mukavaa viikonloppua sulle myös!!

   Poista