perjantai 17. toukokuuta 2013

Kesän tuntua kaupungissa

Eilen oli tämän kevään ensimmäinen todella lämmin päivä ja lähdimme koirien kanssa kävelemään meren rantaan. Katariinan meripuistossa koirat pulahtivat uimaan, kun en pystynyt vastustamaan niitä anovia katseita, joita minuun luotiin noin minuutin välein ;) Kameraa ei ollut mukana, joten kaikki kuvat ovat viime- tai toissakesältä.

Pojat komeina

Merituuli vilvoittaa mukavasti ja uiminen vasta hauskaa onkin. Uimisen jälkeen täytyy tietysti kieriä hiekassa ja sitten pääseekin uudestaan uimaan ;)

Se siitä komeudesta ;)

Jatkoimme kävelyä rantaa pitkin toiseen kauniiseen puistoon, Sapokkaan. Tämä veden, kasvien, kivien ja kallion yhdessä muodostama n. 5 ha:n kokoinen keidas on ehdoton suosikkini. Sapokan vesipuisto on muuten Suomen palkituin viheralue ja tutustumisen arvoinen nähtävyys ihan jokaisena vuodenaikana.
Kukkaloistosta ei tietenkään ole vielä tässä vaiheessa kevättä tietoakaan, mutta linkkien kautta pääsette ihailemaan ammattikuvaajien otoksia sekä lukemaan lisätietoa näistä ihastuttavista puistoista. 

Jäätelökioskin kautta jatkoimme kävelyä Isopuistoon, joka nimensä mukaisesti on Kotkan suurin puisto, pinta-ala n. 8 ha ja se on perustettu 1801 valmistuneen Pyhän Nikolaoksen ortodoksikirkon ympärille. Kuvia minulla ei valitettavasti ole tästä kauniista puistosta eikä kirkosta, mutta lupaan yrittää ottaa hyviä kuvia näistä jokaisesta puistosta vielä tänä kesänä. Tuli tehtyä ihanan virkistävä kävelylenkki kauniissa kotimaisemissa ja teinkin päätöksen alkaa säästämään uutta, parempaa kameraa varten :)

Mieheni on työmatkalla Saksassa ja kotiutuu lauantaina vasta puolenyön aikoihin, joten merelle tuskin tänä viikonloppuna lähdetään. Tänään aamulla heräsin seitsemältä ukkosen jyrinään ja sateeseen, joka jatkuu edelleen, enkä näillä näkymin ole menossa koirien kanssa veneelle koko viikonlopuksi, kuten ensin ajattelin. Ehkäpä huomenna jos sää muuttuu aurinkoisemmaksi :) Toisaalta, tuolta aallonmurtajalta olisi kyllä mahtava tilaisuus katsella salamointia....

Sapokan venesatamaa

Mukavaa viikonloppua kaikille niin maalla kuin merellä!

PS. Täältä löytyy tietoiskut Kotkan puistoista :)

8 kommenttia:

 1. Minulla on ollut kerran ilo päästä käymään tuolla Sapokkaan puistossa ja se teki kyllä vaikutuksen. Oli a i v a n ihana! Pitäisikin taas tulla Kotkaan vieraillulle, sieltä löytyy ystäviäkin, joiden luona yöpyä. Ihanaa viikonloppua teille karvakuonoja myöten =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotkassa parasta on tietysti meri, mutta ihania ovat myös nuo kaikki puistot. Sulla kun on hyvä kamera ja taitoa, niin saisit upeita kuvia Sapokasta. Jään innolla odottamaan teidän vierailua! Kiitos Katinka ja oikein ihanaa viikonloppua teille myös :)

   Poista
 2. Kauniin kesäisiä kuvia! Ja suloisia koiria :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :) Kauan kaivattu kesä taitaa vihdoinkin olla täällä, ihanaa!

   Poista
 3. Ihania kuvia. Alimmassa mahtava tunnelma - kuvaa vaan jää katselemaan. Ylimmässä kuvassa oikein näkee kuinka koirulit nauttivat tuulesta ja sen mukana tuomista tuoksuista :-).

  Mikähän puisto se oli kun kävimme joskus Kotkassa... joku vesiputouskin siinä oli..
  .
  Päivitys oli hyvää kotimaanmatkailumainosta kesälle, kiitos :-). Kesällä löytyy Suomesta upeita matkailukohteita.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! :) Alin kuva on otettu Sapokan vierasvenelaiturista. Varsinkin meidän lähes 12- vuotias lapinkoira nauttii tuulesta ja kylmässä vedessä kahlailusta ;) Kyllä te sitten olette käyneet juuri Sapokan vesipuistossa, koska muita vesiputouksia ei Kotkansaarella ole :) Täytyy tässä yrittää nykyistä kotikaupunkia vähän mainostaa ;)

  VastaaPoista
 5. Upeita kuvia. Sun hauvat on kyllä tosi ihania :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Nonna :) Hauvatkin kiittävät ;)

   Poista