perjantai 3. toukokuuta 2013

Kauden aloitus

Vapun vietimme lähes kokonaan rannassa laitellen venettä laskukuntoon. Sää suosi meitä ja lopulta edistyimme niin vauhdilla, että tässä keskiviikkona iltapäivällä sudimme jo viimeisiä myrkkymaaleja pohjaan :)

Eilen aamulla vene laskettiin ja vanha, mutta luotettava Perkinsin dieselmoottori jyrähti hienosti käymään. Mieheni ajoi veneen kaupungin toiselle puolelle omaan kotilaituriin ja vettä roiskui melkein takakannelle asti navakassa vastatuulessa ja kohtalaisessa aallokossa.
Ulkoisesti vene oli siis kunnossa, mutta sisältä se ammotti tyhjyyttään, joten ei muuta kuin autotallia ja parvea tyhjentämään. On se uskomatonta miten paljon tavaraa mokomaan paattiin mahtuukaan.

Lainattiin pieni kuorma-auto, jolla kuskattiin kaikki kamppeet veneelle yhdellä kertaa. Vuodevaatteet, pehmusteet, patjat sekä kumivene veivät suurimman osan tilasta.


Ensin vene imuroitiin, sitten pyyhin laimealla etikkaliuoksella kaikki pinnat, ennen kuin laitettiin patjat paikoilleen. Vastapestyt verhot minun piti saada myös mahdollisimman pian ikkunoihin.
Keulapiikki on nyt pedattu valmiiksi, suojapeitot levitetty istuimien päälle (pikkukoiran takia) matot levitetty lattioille (molempien koirien takia) ja ylimääräiset pelskarit, ajoankkuri, köysiä, ym. välttämättömiä tavaroita on sujuvasti saatu laitettua säilöön (piiloon) istuinten alle.
Tässä etualalla näkyvässä ns. välikajuutassa sijaitsee meidän "kirjasto" ja "atk-piste" joten pöytä ja hylly täyttyvät pian mm. kirjoista, lehdistä, läppäristä ja ristisanatehtävistä. Otan sitten myöhemmin kuvan siitä kotoisasta kaaoksesta ;)Tässä meidän kelluvan kesämökin sydän. Tämän keittiönpöydän äärellä on istuttu iltaa, pelattu korttia, syöty maukkaita aterioita ja on tuossa penkillä tullut otettua muutamat ruokalevotkin pikkukoiran kanssa. Keittiön kaapeista löytyvät nyt kaikki tarvittavat astiat ja ruoantekovälineet. Myös maustepurkit, kahvi-, tee- ym. säilytysrasiat, sekä koirien ruokakupit löysivät omat paikkansa. Huomenna tuomme lisäksi vielä vesikanisterit ja viikonlopun aikana tarvittavat ruoat ja juomat sekä käynnistämme talven jälkeen ensimmäistä kertaa jääkaapin, toivottavasti toimii vielä. Tarkistin tänään että sytkäreitä ja tulitikkujakin veneestä löytyy, mutta jostain syystä minulla on silti tunne, että olen unohtanut jotain tärkeää.
Aikaisin huomenna aamulla on siis tarkoitus lähteä tämän kauden ensimmäiselle veneretkelle ja sunnuntai-iltana palata kotiin. Ensimmäisenä yönä ei ehkä nukuta kovin hyvin, mutta äkkiä sitä taas tottuu keinumiseen, tuuleen ja köysien narinaan, niin ja sitten aikaisin aamulla herätään lokkien kirkumiseen ja siihen ei taida auttaa edes korvatulpat ;)  Aurinkoista ja hyvää viikonloppua kaikille!

10 kommenttia:

 1. Nyt vain kesästä ja merituulesta nauttimaan!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, ihanaa ihanaa! Teillä jo vesillä. Me vedettiin tänään viimeiset vahat ja myrkyt pohjaan ja toiveena olisi huomenna saada vesille. Teillä on muuten todella kaunis vene! Kyllä sillä kelpaa viettä kesää =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä auringonpaisteessa vietetty ensimmäistä saaripäivää ja nyt naamaa kuumottaa :) Kiitos kovasti Katinka! Onhan se aika persoonallisen ja mun mielestä myös jotenkin symppiksen näköinen ;) Turvallista veneen laskua ja hyvää kauden aloitusta teille! :)

   Poista
 3. Onpa ihanan kotoisan näköistä teidän veneessä! Hyvää kaudenaloitusta ja suotuisia tuulia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Paula-Maija! :)

   Poista
 4. Ihanaa veneretkeä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia Nonna! :)

   Poista
 5. Tosi tunnelmallinen tuo teidän perähytti. Tuolla kelpaa varmaan konjakkia maistella. Kerro sitten oliko merellä vielä kylmä brrr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettitikku tökkii.... toivottavasti vastaaminen onnistuu. Kiitos paljon Marko! :) Kuumaa rommia on muumipappalaseista hörpitty ja lätkää kuunneltu radiosta, jännää!! Eipä ole muita yöpyjiä, eikä ihme, on täällä sen verran vilakkaa :D Teen postauksen saarireissusta ja kerron miten ja millä eväillä (rommin lisäksi) yöstä selvittiin ;)

   Poista