maanantai 22. huhtikuuta 2013

Hui hai hermot meni

Lauantaina piti miehen tulla soodapuhaltamaan veneemme köli ja pohja, vaan eipä häntä näkynyt. Eilen jatkettiin kunnostushommia niiltä osin kuin voitiin ja meille tultiin sanomaan että illemmalla ne sitten puhalletaan. Ei näkynyt miestä klo 17 mennessä, jolloin lähdimme kotiin.
Tänään aamulla istuin ensimmäisenä autossa maalauskamppeet päällä ja hyvä ettei ollut tela ja primer-purkki kädessä, kun sen verran taas oli into päällä ;) Rantaan kun saavuimme, niin huomasimme heti, että eipä ollut pohjaa soodapuhallettu, mutta toinen puoli oli vesihiekkapuhallettu?

Tulinen tempperamenttini tietenkin kuohahti ja manailin ja tepastelin veneen ympärillä pettyneenä ja turhautuneena. Taas yksi kunnostuspäivä täysin harakoille ja kun huomenna ennusteen mukaan sataa vettä, niin siinä on jo kaksi välipäivää! Ei kestä meikäläisen hermo tällasta touhua.

Saimme kuulla, että soodapuhallus oli osoittautunut niin hitaaksi, ettei kenenkään lompakko olisi kestänyt niitä työtunteja, sen takia hiekkapuhallus. Valitettavasti lähistöllä oleva vesipiste ei toiminut, koska putki on katkennut, joten ilman vettä ja kohtalaisen kovassa tuulessa puhallushiekkaa oli lentänyt ihan joka paikkaan, myös muihin veneisiin joten toinen puoli jäi puhaltamatta. Nyt ei tiedetä, koska tämä homma lopulta saadaan päätökseen. Syvä huokaus!
Eipä meillä ihan oikeasti ole mikään kiire, varsinkin kun jäätäkin on vielä ihan riittävästi tällä pohjoisen puoleisella rannalla, mutta tällainen epätietoisuus ja ennalta sovittujen aikataulujen pettäminen on syvältä. Minä vaan en voi mitään itselleni, kun olen tällainen tulisielu ja hermo menee aika herkästi. Toisaalta leppyminenkin tapahtuu vähintään yhtä nopeasti ;)

Oma rakas mieheni sitten rauhalliseen ja leppoisaan tyyliinsä totesikin, että hän heittää minut kaupan kautta kotiin. No enhän minä niissä kauheissa maalaustamineissani tietenkään kehdannut Prismaan astella, joten istua nökötin autossa koirien seurana sen aikaa.
Mies lähti takaisin veneelle tekemään sisähommia, minä viskoin ruoat kassista jääkaappiin ja painelin pihalle ja kylläpä harava heiluikin vauhdikkaasti noin tunnin verran. Kompostiin kertyi aika paljon kuollutta, keltaista nurmea, lehtiä ym. roskaa. Marjapensaiden ja kukkapenkkien tukiaitojakin pikkuisen kohentelin ja kaivoin  parven komerosta terassikalusteiden pehmusteet esiin. Linnut lauloivat ja aurinko paistoi, ei oikeastaan ollenkaan hassumpi tapa viettää lomapäivää :)

Unohdin kauppakasseja roudatessani kameran autoon, mutta eipä tuosta pihasta viitsi kuvia ottaakaan, sen verran ankean näköinen se vielä on. Pikkuisen joistain kohdista sentään jo vihertää ja muutama krookus näytti nostelevan päätään, mutta siinä toistaiseksi meidän pihan kevään merkit ;)

Laittelen tähän muutaman viimevuotisen kuvan piristykseksi ja luomaan uskoa lähinnä itselleni, että kyllä se kesä tulee, vene saadaan laskettua ja pihakin jossain vaiheessa alkaa taas näyttää kauniimmalta.
En ole todellakaan mikään viherpeukalo ja pihan kasvusto rehevöityy ja rönsyilee aina kesän mittaan ja varsinkin ne rikkakasvit tuppaavat suorastaan villiintymään. Koitan silti pitää tämän pienen pihamme edes siedettävässä kuosissa, näillä hyvin vähäisillä taidoillani ja sillä tosi vähällä vapaa-ajalla mikä veneilyltä jää.
Meidän pikkumies vakiopaikallaan kiven korkeimmalla kohdalla tähyilemässä tyttöystäviä ;)


Aika herkullinen tähystyskivi vai mitä?

Suureksi ilokseni olen vastaanottanut menneellä viikolla kaksi tunnustusta ja olen todella otettu ja yllättynyt näistä huomionosoituksista. Suuret kiitokseni teille ihanaiset Katinka ja Nonna. Nyt kun olen saanut tätä turhautumistani purettua niin lupaan paneutua em. tunnustuksiin ja tehdä niistä postauksen, ehkäpä jo huomenna kun sataa :)

4 kommenttia:

 1. Hei, siis niin tiedän miltä sinusta tuntuu! Epätietoinen odottaminen on mitä turhauttavinta. Meillä tehtiin viime keväänä kanssa vähän remonttia veneeseen ja kun huoltomies ei soitelut niin minä sitten rimputtelin hänelle päivittäin. Olen siis t o d e l l a lyhyellä pinnalla varustettu ihminen =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka kommentistasi :) Ensin ajattelin etten kehtaa edes kirjoittaa kiukunpuuskistani, mutta lohduttavaa kuulla että joku ymmärtää mua ;D

   Poista
 2. Kyllä tänne kehtaa kirjoittaa kiukunpuuskistakin! Se jos mikä on turhauttavaa, kun tilaa jonkun henkilön suorittamaan jonkun työtehtävän (ja jonka työstä on työn seuraava vaihe kiinni), ja hän peruu tai siirtää tulonsa tai jättää ilmoittatta! Argh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Nonna :) Mun mies on parhaillaan kyhäämässä kölin ympärille pressuista "telttaa" mihin lämpöpuhaltimen avulla saadaan toivottavasti riittävän korkea lämpötila primerin kuivumisen nopeuttamiseksi. Nää kelitkin kun on vielä lisäksi tosi koleat, niin tuntuu ettei hommat etene nyt yhtään suunnitelmien mukaan :/ Saa nyt sit vaan nähdä tuleeko se mies huomenna vai ei ja mihin aikaan tulee. Odotan mielenkiinnolla (ja vähän kauhuissanikin) sitä kun tämä mies ojentaa meille laskun! Saattaa olla että tää kätevä emäntä lausuu siinä kohtaa muutaman valikoidun sanan ;D

   Poista