keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Kevättä ja koiruuksia

Pääsiäispyhät menivät vauhdilla läheisten seurasta nauttien ja ulkona tuli oltua todella paljon, kiitos aurinkoisen ja lämpimän sään. Päivät kuluivat sisältäen pääasiassa leppoisaa oleilua ja jutustelua sekä tietenkin hyvästä ruoasta ja juomasta sekä herkkuleipomuksista nauttien :)
Eräs tosi rakas ystäväkin ajeli tänne siskon ja minun luokse ja vietti kokonaisen päivän kanssamme! Miten ihanaa olikaan ihan rauhassa vaihtaa kuulumisia vain naisten kesken ja mepäs kävimme myös lounaalla sekä kakkukahveilla viihtyisässä merenrantaravintolassa. Puheeksi tuli myös sellainen asia, miten ennen vierailtiin ystävien ja sukulaisten luona paljon useammin kuin nykyään ja monesti jopa ihan ex tempore- meiningillä. Tänä päivänä tulee todella valitettavan harvoin piipahdettua lyhyellä varoitusajalla ja täysin ennalta suunnittelematta kenenkään luona, mutta ehkä sitä pitäisi ihan vakavasti harkita! Ei se haittaa vaikkei koti olisikaan ihan tiptop ja pöytä notkuisi leipomuksista ym. Se, että näkee rakkaan ystävän tai sukulaisen kasvotusten, halataan, vaihdetaan kuulumisia ja hörpätään vaikka kupposet kahvia siinä sivussa.............piristetään toistemme arkea ja luodaan yhdessä hyviä muistoja.
Meren jäälläkin tuli käytyä koiria juoksuttamassa ja ilmeisesti meidän pikkukoira jotenkin liukastui siellä ja satutti selkänsä. Viime aamuyönä oli pakko lähteä päivystävän eläinlääkärin luokse, kun kipu yltyi todella pahaksi. Eipä tullut paljoa nukuttua ja kun lopulta onnistuimme torkahtamaan, kävi toinen koira vähän väliä tuuppimassa meitä hereille, koska sen mielestä meidän olisi pitänyt tehdä jotain pikkuisen valittaessa ja läähättäessä omassa pedissään. Liikuttavan hyväsydäminen lappalaispappamme. Mitään muuta ei tosin voitu tehdä kuin puhella rauhoittavasti ja odottaa, että kipulääke tehoaa. Aina se on yhtä kamalaa katsottavaa kun eläin kärsii eikä pysty auttamaan. Nyt pikkumies voi onneksi jo paremmin ja eläinlääkärin mukaan kyseessä "vain" revähdys, joten nyt tuo elohiiri on yritettävä pitää levossa! Se on todellakin helpommin sanottu kuin tehty, ja lääkitystä jatketaan seuraavat 6 päivää. Maanantaina ennen töihin menoamme, tulee vielä eläinfysioterapeutti meille kotiin hoitamaan pikkumiestä. Tärkeimpänä tavoitteena on saada se kuntoutumaan ennalleen. Jos se olisi ihminen, piristäisin sitä muistuttamalla että sitä odottavat taas tärkeät tehtävät tulevana venekautena niin tähystäjänä kuin venevahtina. Ja uskokaa pois, tämä pikkukippari näkee ja kuulee kaiken :)

 
Tarkkana kuin porkkana!


Pikkukipparin hymy mammalle :)

Meidän paappakoira nauttii eniten siitä, kun mahdollisesti keinuvan ja pitkänkin merimatkan jälkeen saa taas kiinteää maata tassujensa alle. Hiekassa kieriminen ja rantavedessä kahlailu kuuluvat myös tämän herrasmieskoiran mielipuuhiin ;)

Paappakoiran tuuletukset aina rantautumisen jälkeen ja mukana ääni! Herättää hilpeyttä ohikulkijoissa.

Taitaa vielä kulua kuukauden päivät ennen kuin saamme veneen vesille, mutta onhan meillä vielä aivan riittävästi kunnostustöitäkin tehtävänä ennen sitä. Sivuovet saavat huomenna illalla viimeisen, muistaakseni kahdeksannen lakkakerroksen ja sen jälkeen tiivisteet ja ikkunat sekä lukot asennetaan paikoilleen. Ovet on tarkoitus perjantai-iltapäivänä käydä viemässä takaisin veneelle ja sitten odottelemme riittävän lämpimiä kelejä veneen kölin puhallukselle ja maalaukselle, sekä veneen pesulle, vahaukselle jne. Talvilomaviikko kuluu todennäköisesti kokonaan kunnostustöiden parissa, joten eipä tässä muuta voi kuin toivoa että se oikea, kunnon kevät vihdoinkin saapuisi.


Viime huhtikuun ensimmäinen viikonloppuretki lähisaareen.

Lämmintä ja leppoisaa loppuviikkoa kaikille!

-ansku-

2 kommenttia: