lauantai 6. huhtikuuta 2013

Intoa puhkuen

Eilen nostimme veneeseen isäni ja mieheni kunnostamat ovet, joiden ulkopuolet lakattiin lopulta kahdeksan kertaa. Sisäpintoihin riitti oikein hyvin viisi lakkakerrosta. Harmittaa kun ovista otetut kuvat ovat laadultaan tosi huonoja, joten enpä kehtaa niitä täällä julkaista. Otan sitten uusia kuvia, kun vene on laskettu ja kaivan koneelta vertailun vuoksi jonkun viimekesäisen kuvan, mistä näkyy ovien huono kunto.

Tänään on edelleenkin upean aurinkoista, mutta kohtalainen, ajoittain navakka pohjoistuuli tekee kiusaa pöllyttämällä kävelylenkillä hiekkaa silmiin ja viilentämällä ilmaa melkoisesti. Etelänpuoleisella terassillamme oli tänään tuulensuojasta johtuen kohtuullisen lämmin ja ajattelin juoda siinä iltapäiväkahvit, mutta isäntä alkoi hiomaan veneen kattoluukun puuosia puutarhapöydällämme :) Kohta on ensimmäinen kerros lakkaa levitetty ja nostetaan ne yöksi kuivumaan parvelle. Saas nähdä mikä käry täällä huushollissa pian onkaan ja kärsitäänkö huomenaamuna päänsärystä. Lämmin ja hyvin valaistu autotalli olisi kieltämättä tosi hieno juttu!

Veneen kaikki tekstiilit ovat jo pitkän aikaa olleet pestyinä ja viikattuina parven lipastossa odottamassa tulevaa kautta ja enää on muutama köysivyyhti pestävänä. Likaisimmat köydet pesin heti syksyllä noston jälkeen, samoin matot.

Kirjakassiinkin olen jo pakannut muutaman lintukirjan ja aivan uuden lokikirjan. Vaikka meidän reissut eivät olekaan mitään kovin kummoisia, niin tykkään kirjoitella muistiin ainakin päivämäärät, mistä ja minne mennään, säät lämpötilatietoineen sekä tuulen voimakkuudet ja suunnat. Veneessä on lokikirjan lisäksi myös huoltovihko, mihin kirjataan polttoainetankkaukset (litrat/ajotunnit/mpk:t) sekä kauden aikana tehdyt korjaus- ja huoltotoimenpiteet.

Intoa puhkuen täällä siis jo tulevaan kauteen valmistaudutaan ja alustavasti olemme suunnitelleet veneen ajoa Saimaalle. Kuinka pitkään paatti siellä sitten viipyykin, selvinnee vasta tuonnempana.

Tässä muutamat muistelot menneistä kausista:

Toissakevään ensimmäinen retki lähisaareen tehtiin 7.5. ja koirilla oli tosi hauskaa kun huomasivat että yhdellä rantakaistaleella oli vielä lunta ja kierivät siinä ihan innoissaan, huvinsa kullakin ;)Eräällä viime toukokuun reissulla saimme veneen takakannella istuskellessa nauttia tällaisesta pilvien ja laskevan auringon värittämästä maisemasta:
Seuraavana iltana sama maisema näytti tältä:
Kotiin ei olisi malttanut lähteä ollenkaan, mutta työt kutsuivat ja koko kesä oli vielä tässä vaiheessa edessä, mikä tuntui upealta, joten kiltisti käänsimme keulan kohti kotisatamaa...Uusia seikkailuja joutuu vielä hetken odottelemaan, mutta siitä huolimatta oikein mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!

8 kommenttia:

 1. Hei, hyppäsin lukijaksi.

  Hyvää kevättä ja vesien sulamisen aikaa :-)

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa lukijaksi :) Kävinkin jo kurkkimassa sinun blogiasi, hienolta näytti ja heti löytyi paljon mielenkiintoisia juttuja! Kohta aamukahvia hörppiessä syvennyn niihin :)
  Hyvää kevättä sinulle myös!

  VastaaPoista
 3. Moi, en edes huomannut paattinne huonokuntoisia ovia kun pääsimme kesällä teidän kyytiin (sitä olikin odotettu!) oli niin suuri nautinto että kaikki pienet puutteet kalpeni sen rinnalla :). Ehkä päästään taas joku kerta kyytiin, ties vaikka ens kesänä ajeltais Mäntyharjulta teitä tapaamaan kun sekin jäi viimeksi tekemättä. Toivon teille pikaista jäiden lähtöä sinne että pääsette pian merivesille seilaamaan :) T.Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että nautitte yhteisestä reissustamme, joka tehtiin kyllä jo toissa kesänä ;) Ovet eivät olleet silloin vielä niin huomiotaherättävän rumat, kuin viime kesänä ;D jolloin tavattiin Naantalissa, mutta vesille ei silloin yhdessä ehditty. Tulevana kesänä on tämä epäkohta korjattava ihan ehdottomasti! Me aloitellaan Saimaan reittisuunnitelmien tekoa ja lupaamme ottaa huomioon Mäntyharjulta mahdollisesti kyytiin hyppäävät ystävät :) Ihanaa kun tulee kesä...

   Poista
 4. Huikea tuo auringonlaskukuva. Tauluainesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Taidot ja kamera nyt ovat mitä ovat, mutta onneksi tämän upean maiseman sain aika onnistuneesti tallennettua :)

   Poista
 5. Ihan mielettömiä kuvia! Kesää ja kauniita iltaruskoja odotellessa...

  VastaaPoista
 6. Kiitos kovasti Paula-Maija! Hyvää kesän odotusta sinulle :)

  VastaaPoista