perjantai 19. huhtikuuta 2013

Herätys!


Tänään oli ensimmäinen lomapäivä ja olimme niin intoa täynnä, että lähdimme heti aamusta rantaan herättelemään paattia talviuniltaan. Peitto päältä pois niin karisee unihiekat silmistä. Haastetta pressujen poistamiseen toi puuskittainen 10-14 m/sek tuivertava tuuli. Päällimmäisellä pressulla on kokoa  8 x 14 m, joten tuulipinta-alaa on ihan kiitettävästi. Tihkusade sentään loppui saman tien kun saavuimme rantaan ja jossain vaiheessa aurinkokin pilkahteli pilvien välistä.
Kuiva ja yllättävän puhdas paattihan sieltä alta paljastui. Sisätiloissakin tuoksui ihan raikkaalle, joten hyvin on tuuletus toiminut.
Pressuja viikatessamme huomattiin harmiksemme, että kolmatta talvea ei sininen päälipressu enää kestä. Pieniä reikiä oli paljon ja näytti siltä, että pressu oli muutamista kohdista ehkä venynyt ja ohentunut, vaikka ihan kunnolliset pehmusteet laitettiin telineen jokaiseen taitekohtaan ja terävään kulmaan, kuten kuvasta näkyy.
Takana näkyvän pienen pressuviritelmän kävimme laittamassa ihan varmuuden vuoksi, kun huomasimme joskus marraskuun lopulla, että päälipressuun oli tullut taakse aika iso reikä, joka heti kyllä paikattiin jesarilla. Tässä vaiheessa ei kiillä vielä muut kuin kunnostetut sivuovet. Kyllä kannatti lakata ne kahdeksaan kertaan :)

Huomenna ohjelmassa nysän pystytys, yläosien pesua, vahausta ja kiillotusta. Mukaan pakkaan tietysti muhkean eväsrepun, koska mikäs sen mukavampaa kuin hörpätä taukokahvit veneen kannella. Sääennuste lupailee meille huomiseksi kuutta astetta lämmintä ja auringonpaistetta. Ihan mahtavaa :)


12 kommenttia:

 1. Ihana vene teillä! Me käytiin juuri äsken rannassa tarkistamassa lumitilanne ja loma alkoi tänään. Tarkoitus olisi myös laittaa venettä kuntoon. Eikös vaan olekkin ihanaa, että KOHTA päästän merelle =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tää on niin ihanaa etten meinaa nahoissani pysyä :D Mukavia veneen kuntoonlaittohetkiä sinne teille myös ja toivotaan että säät suosivat :)

   Poista
 2. Komia paatti ja varmasti hulppeat sisätilat. Käytättekö purjetta rullauksen estoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan siinä tilaa. Ei ehkä fiksuin valinta, silloin kun tunteella valitsee ;) Ollaan huomattu että rullaa lähinnä takamyötäisessä ja tukipurje on silloin ihan ehdoton.

   Poista
 3. Hieno paatti ja hyvin oli talvehtinut. Koska laskette vesille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pressu oli kovia kokenut, mutta paatti on saanut rauhassa vedellä sikeitä ja hyvä niin ;) Lasketaan heti kun jäät lähtevät. Toivottavasti jo vappuna päästään vesille.

   Poista
 4. Hei Blogistani löytyy tunnustus sinulle <3

  VastaaPoista
 5. Oi kuinka ihana vene!! Kiva postaus muutenkin.

  VastaaPoista
 6. Blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Nonna! :) Käyn tutustumassa heti kun ehdin :)

   Poista