tiistai 26. maaliskuuta 2013

Turhaa vai tärkeää

Viikonloppu vierähti taas kerran vauhdikkaasti ja veneen ovien kunnostustyötkin alkavat olla hyvällä mallilla. Pääsiäisenä projekti jatkuu ja etenee varmasti aimo harppauksin, kun on ruhtinaalliset 4 päivää aikaa ovien hiomiseen, lakkaamiseen ja kuivatteluun.

Aurinko paistoi aivan ihanan lämpimästi koko viikonlopun ja minäpä innostuin putsaamaan terassin kokonaan lumesta ja samalla kun kaivoin terassikalusteet ja grillin esiin, tuli tehtyä molempiin pihavarastoihin sekä autotalliinkin oikein kunnon kevätsiivous! Saan auringosta aina hurjasti energiaa ja tämänkertaisen tarmonpuuskan lopputuloksena oli mm. pakettiautollinen kaikkea vanhaa roinaa, jotka mieheni kuskasi tänään illansuussa kaatopaikalle.

Kierittelin vielä talven aikana varastossa pölyyntyneet lampaantaljatkin lumihangessa ja asettelin ne jopa valmiiksi tuolien päälle, niin että pääsin jo etukäteen fiilistelemään tulevaa pääsiäistä ja grillailua taas ihanan lämpimässä auringonpaisteessa..... näin siis ainakin ajatuksissani. Hieman lapsellista intoilua ehkä, mutta tosi kivaa! :)

Oman vaatekaappini ja lipastoni sekä eteisen vaatekomeron siivosin jo muutama viikko sitten ja kyllähän niistäkin ison jätesäkillisen verran löytyi vanhoja vaatteita ja kenkiä ym. turhia kamppeita pois heitettäviksi.
Kummallista, kun tuntuu etten juuri koskaan osta mitään uutta, niin silti ne komerot vaan täyttyvät ihan kuin itsestään?  Meissä jokaisessa taitaa asua pieni hamsteri ;) Olohuoneen kirjahyllystäkin heitin ison pinon kaikkein vanhimpia sisustuslehtiä roskikseen ja lintukirjat pakkasin jo valmiiksi veneelle vietävään kassiin. Tuli heti paljon siistimmän näköistä.

Tietyin väliajoin on ihan hyvä tehdä oikein kunnollinen siivous siitäkin syystä, että saa enemmän tilaa niille oikeasti tärkeille tavaroille. Meillä on sitä paitsi niin pieni asunto, että se alkaa hyvin helposti näyttämään sotkuiselta ja ahtaalta, jos tavaraa on liikaa. Vuosien kuluessa meidän kotiin on kertynyt monia sellaisia esineitä, joilla on paljon tunnearvoa ja juuri sen takia en varmaan niistä koskaan luovukaan. Yhtäaikaa ne kaikki eivät ole esillä, vaan vaihtelen niitä esimerkiksi fiiliksen tai vuodenaikojen mukaan. Ne kertovat aika paljon harrastuksistani ja mielenkiinnon kohteista :)

Pentikin porolautasen sain siskolta lahjaksi ja tuikkukodan toin tuliaisina joltain lapinreissultamme.

Rakastan majakoita!


"Ankkurivalo"

Ensiapua pimeyttä vastaan. Sisältää kynttilöitä ja tuikkuja :)Aurinkoista viikon jatkoa kaikille!

-ansku-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti