torstai 21. maaliskuuta 2013

Vesille veneilijän mieli

Neljäs veneilykautemme on toivottavasti pian edessä ja vene olisi tarkoitus laskea vko:lla 16 tai 17, mikäli jäät ovat lähteneet. Olemme kolmena edellisenä kautena olleet vesillä huhtikuusta lokakuuhun ja toivon mukaan tuleva kausikin on taas yhtä pitkä.
Tänä keväänäkin on venettä taas kunnostettava vähän sieltä sun täältä, sillä onhan neitokaisellemme kertynyt ikää jo 24 vuotta. Moottorin syys- ja keväthuollot olemme teettäneet ammattilaisella, mutta kaikki muut fiksailut ja korjailut olemme toistaiseksi tehneet ihan itse.
Onneksemme isäni on kokenut veneilijä ja varsinainen monitaituri, joten häneltä olemme saaneet paljon hyviä vinkkejä ja onhan hän ollut käytännön töissäkin mukana tosi suurella panoksella, kiitos iskä! Esko Syrjäsuolta olemme lisäksi saaneet todella kullanarvoisia neuvoja ja tärkeää tietoa omasta veneestämme. Suuret kiitokset hänelle erinomaisesta ja ystävällisestä asiakaspalvelusta!

Veneemme on vm.-89 oleva uppoumarunkoinen M/S Albatross 321. Painoa neidolla on noin 6500kg, josta kölipainoa 1500kg. Pituus n. 10m, leveys 3.30m ja syväys 1,55m. Perkinsin 77hv:n dieselmoottorilla matkanopeus on noin 7 solmua.
Se on persoonallinen ja yksilöllinen vene (tilaustyönä 1. omistajalleen valmistettu) ja vastaa erinomaisesti toiveitamme tilavasta ja merikelpoisesta matkaveneestä.


Toukokuinen saariretki ilman ruuhkaa :)

Veneemme on meille mökin korvike ja vietämmekin paljon aikaa siellä. Arki-iltoinakin saatamme piipahtaa veneellä vaikka kahvilla, istua kannella ilta-auringosta nauttien ja ohikulkevia veneitä katsellen. Samalla lenkkeilytämme koirat, jotka nauttivat merenrannalla ulkoilusta varmasti yhtä paljon kuin me itsekin. Paksuturkkisia koiria merituuli mukavasti vilvoittaa ja pienempi koiristamme rakastaa uimista, joten jos se saisi päättää, muuttaisimme varmasti veneelle pysyvästi asumaan :)

Pikkukipparikin nauttii ilta-auringosta

Tiikkisten sivuovien kunnostus on osoittautunut melko haasteelliseksi ja taitaa mennä vielä aika monta viikonloppua niiden lakkaus- ja hiomishommissa isäni autotallissa, mutta uusia ovia emme vielä suostu ostamaan!
"Talvilomaa" olemme veneen hankinnan jälkeen viettänneet aina huhtikuussa, joko vko 16 tai 17 ja niin tänäkin vuonna. Sen aikana vene on tarkoitus puunata laskukuntoon, joten aurinkoinen ja lämmin sää olisi enemmän kuin tervetullut yllätys ;)

Kyljet kiiltäen vesille

Lumien sulamista ja jäiden lähtöä eli sitä oikeaa kevättä odotellessa, mukavaa loppuviikkoa kaikille!


4 kommenttia:

 1. Toivon teille lämpimiä jäidensulatuskelejä että pääsette pian vesille ♥
  T.Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina :) Kovat yöpakkaset harmittavasti hidastavat lumen ja jään sulamista, mutta toivotaan että aurinko paistaa päivisin sitäkin enemmän. Ehkä tänä vuonna siirrytäänkin talvesta suoraan kesään ;)

   Poista
 2. No nyt olen kunnolla katsonut millainen vene teillä on! Ihana on, kunnon matkavene, todellakin käy hyvin mökin korvikkeesta! meidän veneessä viettää viikon kerrallaan mutta sitten alkaa kaivata mukavauuksia enemmän! Mutta sitten eläkkeellä kun on aikaa viipyä kauemmin vesillä. Tapsimme ensimmäisenä kesänä vanhan pariskunna, jotka kertoivat että heillä on puuveneneessään menossa 30. kesä Saimaalla ja aina löytyy kuulemma uusia seutuja ja paikkoja! Se tuntui mukavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Persoonallinen paatti ja tosi hyvät tilat kahdelle. Mökin korvikkeena se meillä tosiaan toimii, kuten sulle jo aiemmin kirjoittelinkin :) Parasta täällä Saimaalla on se, kun vesi on niin lämmintä ja paljon puhtaampaa kuin meressä. Saas nähdä, vaikka työn perässä muuttaisimmekin Lappeenrannan seudulle parin vuoden kuluttua ;)

   Poista