perjantai 15. maaliskuuta 2013

Lukuelämyksiä

Veneellä varsinkin tulee aina luettua erityisen paljon, mm. kannella maatessa, huonoja kelejä pidellessä, ruokalevolla ja illan pimetessä ennen nukkumaanmenoa. Olemme mieheni kanssa kirjaston vakituisia asiakkaita, mutta itse aina silloin tällöin myös ostelen kirjoja, lähinnä pokkareita. Laitan ne aina lukemisen jälkeen kiertoon ja sitä kautta saan myös paljon uutta ja ilmaista luettavaa itselleni. Suomalaisen kirjakaupan kanta-asiakkaana seuraan aina alennusmyyntejä ja leimoja pokkaripasseihin on tullut hankittua ihan kiitettävästi.

Tietokirjojakin ostelen ja niitä minulla olisi varmaan enemmänkin, jos olisi isompi koti ja isompi kirjahylly ;)
Yleensä nämä teokset ovat sen verran arvokkaampia, ettei niitä raaski kiertoon laittaa, enkä tarkoita tässä ainoastaan rahallista arvoa. Niiden sisältämä tieto on sen verran arvokasta ja mielenkiintoista, että niiden pariin on mukava palata useampaankin otteeseen ja jopa vielä vuosienkin kuluttua.
Koirakirjojen haalimisen aloitin jo ala-asteikäisenä, joten niitä todellakin löytyy tuolta kirjahyllystä huomattavan paljon! :) Sisustus- ja puutarhakirjat tulivat mukaan kuvioihin vasta hieman myöhemmin. 

 Tässä muutamia suosikkejani


Vene- ja luontokirjat ovatkin sitten ihan oma lukunsa. Niitä en ole vielä montaa ehtinyt hankkimaan, mutta aivan varmasti valikoima tulee tässä vuosien saatossa laajenemaan.....täytynee ostaa toinen kirjahylly tuonne meidän parvelle, olohuoneeseen kun ei mahdu ;)

Talven kaamoksen keskellä on ihanaa kun voi käpertyä sohvan nurkkaan villasukkineen ja torkkupeittoineen ja vaikkapa katsella toinen toistaan upeampia luontokuvia Suomen ainutlaatuisesta saaristosta ja suunnitella seuraavan kesän venereissuja......toisaalta masentavan suurten lumikinosten keskellä on virkistävää mietiskellä millaisia kukkaistutuksia ja -asetelmia ensi kesäksi omalle pikkupihalle voisikaan laittaa. Kirjojen kautta voi myös päästä upeille mielikuvitusmatkoille hienoihin maisemiin ja täysin toisiin maailmoihin..........ekologista ja edullista ajanvietettä ja vieläpä oikein mukavaa :)

ja näitä tulee lisää.....

Huomispäiväksi on luvattu lähes koko maahan auringonpaistetta, alle 5 asteen pakkasta ja tyyntä!! Nauttikaamme siis upeasta kevättalven kelistä. Virkistävää viikonloppua kaikille!


4 kommenttia:

 1. Kirjat on vaan niin hyvää viihdettä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ja niitä onneksi riittää joka makuun :D

   Poista
 2. Olisit viel laittanu kuvan niistä kaikista koirakirjoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis tullu tosi monta kuvaa :D en olis osannu valita niistä vaan muutamaa suosikkia kun niitä tosiaan on niin paljon ;)

   Poista